Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

H Αρετή Κετιμέ συναντά απόψε στη Μαρώνεια τον κορυφαίο τούρκο μουσικό (με καταγωή από την Θράκη) Ορχάν Οσμάν

Στο Θέατρο Χελιδονόπετρας και στο πλαίσιο του φετινού 1ου Φεστιβάλ Μαρωνείας - Σαπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, ώρα: 9.00 μ.μ.

Θέατρο Χελιδονόπετρας – ΜαρώνειαΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Αρετή Κετιμέ συναντά τον Ορχάν Οσμάν

Μια μοναδική συναυλία και μια μοναδική συνεύρεση δύο μεγάλων και ιδιότυπων καλλιτεχνών.

Η ταλαντούχα Αρετή Κετιμέ με την γλυκειά φωνή της και το σαντούρι της δένει την μουσική του Αιγαίου παραδοσιακή και λαϊκή με την γλυκολαλιά του μπουζουκιού του Ορχάν.ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα 6 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού κοντά στον αξέχαστο δάσκαλο Αριστείδη Μόσχο. Στα 9 της χρόνια άρχισε μαθήματα πιάνου θεωρίας στο Ωδείο Αθηνών.

Το 2002 όταν ο Γιώργος Νταλάρας ανακάλυψε το ταλέντο της την κάλεσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ΖΥΓΟΥ στην πλάκα δίπλα του, με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μελίνα Ασλανίδου. Συμμετείχε στο δίσκο « Από καρδιάς» ζωντανή ηχογράφηση από τον ΖΥΓΟ.

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ». Το Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ».ΟΡΧΑΝ ΟΣΜΑΝ

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1976. Η καταγωγή του είναι από τον Ίσαλο. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα σε ηλικία 13 χρόνων παίζοντας μπουζούκι.

Το 2000 εμφανίζεται με τον Μουαμέρ Κατεντσίογλου, έναν από τους καλύτερους δεξιοτέχνες του ακορντεόν στην Τουρκία. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Devr-i Alem”. Συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς σε φεστιβάλ σε Γερμανία, Βέλγιο, Τουρκία, Ελλάδα, Αμερική, παίζοντας με το μπουζούκι του έθνικ μουσική.

Συνθέτει και ντύνει μουσικά κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Το 2008 είναι ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού προγράμματος του TV8, “Keyfekeder”.

Ο Ορχάν Οσμάν που ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι διαμέσου της τζαζ συνεχίζει να συνεργάζεται με γνωστά ονόματα του χώρου όπως τον Οράσιο Χερνάντεζ και τον Ντέιβ Βέκλ. Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα σημαντικό άλμπουμ με τίτλο “Turkophony”.

Στη σκηνή της Χελιδονόπετρας με την Αρετή Κετιμέ και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ηχόχρωμα με μουσικές και τραγούδια, ήχους και μελωδίες από τον χώρο της Μεσογείου

.