Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Mονάδα Ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στη ΣΕΚΕ

Πρόκειται να εγκατασταθεί στην Ξάνθη το προσεχές διάστημα με ισχύ 999 Κw με βάση τη σχετική μελέτη

ΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ;


Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμη ύλη, βιομάζα, πρόκειται να εγκαταστήσει η ΣΕΚΕ το προσεχές διάστημα. Η μονάδα θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 999 Κw με βάση τη σχετική μελέτη.

Ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί προς έγκριση στις 4 Αυγούστου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί από την Συνεταριστική Βιομηχανία της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρίας Πάνο Ταρενίδη, που μίλησε στο XanthiPress.gr, η μονάδα θα τροφοδοτείται κυρίως με υπολείμματα καλαμποκιού (με φύλλα και κορμούς που απομένουν μετά την αρχική επεξεργασία τους) καθώς και υπολείμματα αγριοαγκινάρας. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, στόχος είναι να αξιοποιούνται τα αγροτικά υποπροϊόντα για την παραγωγή ρεύματος.

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΣΕΚΕ θα είναι διασυνδεμένη με τη ΔΕΗ, στην οποία θα πωλείται η ηλεκτρική ενέργεια. Όπως είναι σαφές η μονάδα δεν είναι δυνατόν να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της ΣΕΚΕ, όμως θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος τους και θα πωλείται σε τιμή πολλαπλάσια της τιμής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως είναι γνωστό, εταιρίες όπως η ΣΕΚΕ που κάνει επεξεργασία καπνών σε φύλλα, καταναλώνoυν πολύ μεγάλες ποσότητες ρεύματος κάτι που σημαίνει ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα θα προκαλέσει σημαντική μείωση τους του ενεργειακού κόστους για την εταιρία, και ενέργεια φιλική στο περιβάλλον.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/