Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Επίθεση Παυλίδη στον Γιαννακίδη για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της Περιφερειακής Αναγέννησης ζητά την συνέχιση του έργου, κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ότι απουσίασε από κρίσιμη σύσκεψη ενώ τον θέτει προ τον (πολιτικών) ευθυνών του

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Αναγέννησης αναφέρονται τα εξής:


Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επιβάλλεται να είναι από τις κεντρικές αναπτυξιακές επιλογές στην Περιφέρεια μας αλλά και για την Ελλάδα. Το 2007 ξεκίνησε έργο αναγκαίας εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και εκσκαφής διάνοιξης διαύλου ναυσιπλοΐας του από τα 6 περίπου στα 12.00 μέτρα σε μήκος 3500 μέτρα και πλάτος 160 μέτρα.

Από τις αρχές Απριλίου, φέτος, σταμάτησαν οι εργασίες και έγινε γνωστό στους διοικούντες ότι κινδυνεύει να μείνει ημιτελές.. Κανείς δεν ανησύχησε .Στις αρχές Ιουλίου, σε σύσκεψη στην Αθήνα τα συμφέροντα του τόπου εκπροσώπησαν ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ (κ. Οικονομίδης) υπηρεσιακοί παράγοντες (!!!) και όχι οι αιρετοί της περιφέρειας, ο κ. Γιαννακίδης, ως όφειλε. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Τώρα πληροφορούμαστε ότι μάλλον θα μείνει ημιτελές, στη σημερινή του κατάσταση. Δεν γίνεται το σύγχρονο, αναλόγων δυνατοτήτων της καίριας θέσης του, λειτουργικό λιμάνι. Μένουμε χρόνια πίσω. Αντιμετωπίζεται ως δευτερεύον ζήτημα και χάνεται για χρόνια- όπως φαίνεται- η ευκαιρία να καταστεί ,τώρα, πραγματική πύλη της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια.

Η γραφειοκρατία των τύπων, τα πιθανά λάθη, οι τυπικές προϋποθέσεις και η καχυποψία δεν πρέπει ανατρέψουν την ουσία, που είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου, ούτε να επιφέρουν τεράστια ζημία στον τόπο μας..

Ερωτούμε: Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη εάν μείνει το έργο ημιτελές και μη λειτουργικό; Την ευθύνη να κινδυνεύσει- γιαυτό- ακόμη και με απένταξη; Για τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν για ένα έργο που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άγνωστο χρόνο;

Στη χθεσινή συνάντηση που έγινε με πίεση των ΜΜΕ στο ΥΠΕΚΑΑ απλώς επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα, ότι βούλιαξε στο σύστημα το έργο. Έτσι θα βοηθηθεί η Περιφέρεια; Έτσι θα βοηθηθεί ο Έβρος;



Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Α.Μ.Θ., της Περιφερειακής Αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης,  σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε:

"Δυστυχώς σταθερά μας πηγαίνουν πίσω. Νέα έργα δεν γίνονται αλλά αντίθετα σταματούν και παλιά που ήσαν σε εξέλιξη. Σταθερά βουλιάζουμε..

Το έργο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης πρέπει να συνεχισθεί ,εδώ και τώρα. Λύσεις υπάρχουν. Ας ενσκήψουν, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο κ. Γιαννακίδης, να τις προωθήσουν, αντί να κρατούν θέση αποστασιοποίησης και Πόντιου Πιλάτου.

Ας μην επιβεβαιώνουν συνεχώς την ανεπάρκειά τους. Θα ζητήσουμε πολιτικές ευθύνες, από τους υπόχρεους, εάν το έργο μείνει ημιτελές".

.