Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Τρόμος για την οικογένεια Πεταλωτή. Κλέφτης μπήκε όταν κοιμόντουσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έκαναν διακοπές στην Ρόδο!!!

"Ξύπνησα και είδα έναν άνθρωπο να περιεργάζεται τα τσαντάκια της κόρης μου" είπε στους αστυνομικούς ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

"Ξύπνησα και είδα έναν άνθρωπο να περιεργάζεται τα τσαντάκια της κόρης μου" είπε στους αστυνομικούς ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. Mε απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις του 27χρονου υπηκόου Αλβανίας E. P. κατά της αποφάσεως απέλασης και κράτησής του αλλά και της εγγραφής του στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων.
Ο 27χρονος, όπως έγραψε η εφημερίδα "Δημοκρατική" της Ρόδου έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, κατηγορούμενος για κλοπή ενός i-pod της 13χρονης κόρης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή από το υπʼ αριθμ. 5137 δωμάτιο ξενοδοχειακής μονάδας στη Λαχανιά όπου παραθέριζε με τη σύζυγο και το παιδί του.
Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί δεν αναφέρεται το όνομα του κ. Πεταλωτή και ο κατηγορούμενος φέρεται να «μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα ενός μπαγκαλόου διαμερίσματος με αριθμό 5137 όπου διαμένουν η Στ. Κ., ο σύζυγος και η ανήλικη κόρη τους και αφαίρεσε ένα i-pod αξίας 200 ευρώ περίπου».
Η κατάθεση του Πεταλωτή
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης εξεταζόμενος ως μάρτυρας κατέθεσε ότι την 13η Αυγούστου και περί ώρα 02.30 μπήκαν στα δωμάτιά τους για να κοιμηθούν. Περί ώραν 03.10 περίπου ξύπνησε και είδε έναν άνθρωπο στο ημίφως με μαγιό άσπρο να είναι σκυμμένος πάνω στην κονσόλα της τηλεόρασης και να περιεργάζεται δύο – τρία τσαντάκια της κόρης του. Αμέσως, όπως είπε, σηκώθηκε απ΄το κρεβάτι φωνάζοντας, οπότε το άγνωστο άτομο οπισθοχώρησε και πήγε να φύγει. Όταν έφτασε κοντά του έξω από το δωμάτιο γύρισε, όπως είπε, και ουρλιάζοντας σήκωσε το χέρι του για να τον κτυπήσει. Τότε είδε ότι κρατούσε κάτι χωρίς να μπορέσει να προσδιορίσει τι ήταν. Ο δράστης, όπως κατέθεσε τράπηκε σε φυγή, κατεβαίνοντας με ορμή τις σκάλες προς τον κάτω όροφο του διαμερίσματος, οπότε άκουσε θόρυβο από την πτώση του στις σκάλες και μια κραυγή πόνου.
Ειδοποίησε τη ρεσεψιόν για το συμβάν και έμεινε στον πάνω όροφο, που είναι τα δωμάτια και η εξωτερική πόρτα. Τόνισε εν συνεχεία ότι ο δράστης, όπως μπόρεσε να διακρίνει, ήταν κάτω των 30 ετών, ευκίνητος, γυμνασμένος, με πόδια ποδοσφαιριστή, κοντά μαλλιά και έντονο βλέμμα, στρογγυλό πρόσωπο, ύψος γύρω στο 1,80, φωνή δυνατή και βραχνή. Οι αστυνομικοί του επέδειξαν φωτογραφίες υπόπτων ατόμων κυρίως του προσωπικού και ξεχώρισε αυτή του 27χρονου τον οποίο είδε και δια ζώσης και τον αναγνώρισε ως τον δράστη της κλοπής.
Η κατάθεση της συζύγου
Η σύζυγος του Υφυπουργού κατέθεσε ότι περί ώραν 03.20 της επίμαχης ημέρας την ξύπνησε ο κ. Πεταλωτής και της είπε ότι ένας άγνωστος είχε μπει στο δωμάτιο τους. Ειδοποίησε, όπως είπε, αμέσως τη ρεσεψιόν για το συμβάν και έψαξε τα πράγματά τους διαπιστώνοντας ότι έλειπε το i-pod.
Τι προέκυψε απο την αστυνομική έρευνα
Aπό την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός αυτός μαζί με άλλους συναδέλφους του βρισκόντουσαν μετά το πέρας της εργασίας τους στο pool bar του ξενοδοχείου μέχρι την 03.00 ώρα περίπου. Ακολούθως πήγε μαζί με τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο, όπου διαμένουν εντός του ξενοδοχείου και εκεί ο συγκάτοικος του ετοιμάστηκε να κοιμηθεί ενώ ο αλλοδαπός ετοιμάστηκε να μεταβεί σε φίλη του στο Γεννάδι. Η σύντροφος του μίλησε μαζί του περί ώρα 02.50 για να τον ρωτήσει εάν επρόκειτο να πάει σπίτι της και εκείνος αφού της είπε ότι έχει συζήτηση με τους συναδέλφους του και ότι δεν θα καθυστερούσε, ξαναμίλησαν άλλη μια φορά μετά περίπου 20 λεπτά της ώρας. Ο αλλοδαπός μετέβη εν συνεχεία στο Γεννάδι και πέρασε το υπόλοιπο της νύχτας οπότε και επέστρεψε περί ώρα 08.30 στο ξενοδοχείο για να αναλάβει εργασία. Σε έρευνα στο δωμάτιό του και στην οικία της συντρόφου του δεν βρέθηκε το κλεμμένο i- pod.
O αλλοδαπός που διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα από ηλικία 8 ετών και απασχολείται ως μάγειρας στο ξενοδοχείο, αρνείται κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του.
Ο χώρος εργασίας του, όπως έγραψε η «δ», είναι κοντά στα δωμάτια του ξενοδοχείου στο οποίο απασχολείται τα τελευταία δύο έτη. Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με τους οικείους του, έχει πολλές καταθέσεις, ενώ ο μισθός του αγγίζει τα 1.700 ευρώ. Χρησιμοποιεί δε ένα κινητό τύπου i- phone 4, σημαντικής αξίας, ενώ το αντικείμενο της κλοπής ιδιοκτησίας του Υφυπουργού είναι χαμηλότερης αξίας και κάνει ανάλογες εργασίες με το κινητό του κατηγορούμενου. Ο αλλοδαπός έχει στην ιδιοκτησία του αμάξι και μηχανάκι, είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής chef στην Αθήνα και εργάζεται στο ξενοδοχείο με τον αδελφό του. Οι γονείς του ζουν στη Χίο και τους αγόρασαν σπίτι στην Αθήνα το έτος 1992. Οι οικείοι του επισημαίνουν ότι ο 27χρονος δεν είχε ανάγκη να κλέψει και ούτε έχει κατηγορηθεί για τέτοιο ή άλλο αδίκημα στο παρελθόν.