Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στο newsit η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Η πιθανή εκκένωση χωριών λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ για τα αθηναϊκά μίντια που άρχισαν να ανεβάζουν ψηλά το θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ
SITE ΤΟΥ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


- Οι φλόγες βρίσκονται 500 μέτρα από το χωριό Ατάρνη, που υπάρχουν 35 σπίτια
- Στην περιοχή έχουν σταλεί λεωφορεία για την εκκένωση χωριών
- Οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά του
- Κλειστή η Εγνατία στο ύψος της Μάκρης (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)


Ο πύρινος εφιάλτης καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά του και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.15 σε δασική έκταση στην Μάκρη, βόρεια της Εγνατίας Οδού, εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού Ατάρνη.

''Περιμένουμε την εντολή των δημάρχων για να εκκενώσουμε τα χωριά που απειλούνται από τη φωτιά. Οι φλόγες βρίσκονται 500 μέτρα από το χωριό Ατάρνη''
δήλωσε στο NewsIt, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Χουβαρδάς.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρεια Εβρου η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη και για προληπτικούς λόγους έχουν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΚΤΕΛ Εβρου για πιθανή εκκένωση των οικισμών Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας και παράλληλα ζητείται από τους κατοίκους να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Η πυρκαγιά πέρασε την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα η αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία για να μην υπάρξει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα, 10 οχήματα από τους ΟΤΑ, 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/