Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Παραμένουν όλοι οι διοικητές στα Νοσοκομεία της ΑΜ-Θ

Εκδόθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και δεν υπήρχε καμία αλλαγή στην Θράκη αλλά ούτε και στην Ανατολική Μακεδονία

ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΟΝΗ
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;



Καμία αλλαγή δεν προκύπτει στις διoικήσεις των Νοσοκομείων της Ξάνθης και της υπόλοιπης Περιφέρειας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τους Διοικητές των υγειονομικών ιδρυμάτων.

Όλοι οι Πρόεδροι των 5 Νοσοκομείων της Περιφέρειας διατηρούν τη θέση τους . Πρόκειται για τον Θανάση Μπαμπαλίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Δημήτρη Παπαδόπουλο στην Καβάλα (με αναπληρώτρια την Αγγέλα Δημητρακάκη), Το Μιχάλη Χρυσομάλλη στο Νοσοκομείο Δράμας, τον Ηρακλή Χατζηνέστωρος στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής και το Δημήτρη Ραπτόπουλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (με αναπληρωτή τον Ιορδάνη Ντόλλα) .

Υποβαθμίζεται το Διδυμότειχο, παραμένει ως Υποδιοικητής ο Δ. Λαζόπουλος

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος, μέχρι πρότινος Διοικητής στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά με τον τίτλο του Υποδιοικητή καθώς στον Έβρο συνενώνονται τα δύο Νοσοκομεία σε κοινή Διοίκηση υπό τον Δ. Ραπτόπουλο.

Η παραμονή όλων των διοικήσεων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας οφείλεται στη συνεννόηση των ισχυρών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος -το οποίο διαθέτει δύο Υφπουργούς Υγείας στην Α.Μ.Θ.- καθώς επίσης και στα αποτελέσματα (κυρίως σε οικονομικό επίπεδο) που αποτιμώντα θετικά, ως γενική εικόνα αλλά και επιμέρους σε Νοσοκομεία όπως αυτό της Ξάνθης. Ζητούμενο, πάντως, παραμένει πέρα από την εξοικονόμηση πόρων που έχει επιτευχθεί, η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/