Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Αλεξανδρούπολης και μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Kρίσιμη η κατάσταση, οδηγούμαστε ίσως και σε πιθανή εκκένωση χωριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 12:15, στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, βόρεια της Εγνατίας Οδού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Έγινε άμεση κινητοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Συγκεκριμένα, στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και του ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου βρίσκονται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου για το συντονισμό της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Αυτή τη στιγμή, ώρα 15:00, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας θαμνώδη βλάστηση και ελιές. Στην περιοχή πνέουν ΒΑ άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Για προληπτικούς λόγους έχουν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΚΤΕΛ Έβρου για πιθανή εκκένωση των οικισμών Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των εν λόγω οικισμών να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.