Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Νέα πρόκληση Αμβρόσιου προς Πεταλωτή: την έκανε τελικά την επίσκεψη στον Ντερτιλή

Χτύπησε και μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ


Στην επίσκεψή του στον Ν. Ντερτιλή τον τελευταίο κατάδικο της Χούντας, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ως γνωστόν, η πρόθεσή του να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη, είχε προκαλέσει σάλο, ωστόσο ο ίδιος δεν πτοήθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας μύδρους κατά της Δημοκρατίας.

Με μακροσκελές κείμενό του που δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο, κάνει λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ και επιτίθεται ξανά κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή.

"Χωρίς να πτοούμαι το παράπαν από όλα αυτά τα απαράδεκτα για μια Δημοκρατία φαινόμενα, αποτόλμησα να πραγματοποιήσω τήν επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, γράφοντας στα παληά μου υποδήματα τίς λυσσαλέες αντιδράσεις των" αναφέρει χαρακτηριστικά, δηλώνοντας περήφανος για την πράξη του.

Χαρακτηρίζει την επίσκεψή του στον Ντερτιλή ως "γροθιά στο κατεστημένο" και μιλάει για "φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες" της εποχής μας και "νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα" των ημερών μας.

Προσθέτει ότι η επίσκεψή του είναι μια γροθιά στην "ψευδεπίγραφη Δημοκρατία", ενώ παραθέτει και επιστολή προς τον κ. Πεταλωτή, με την οποία ζητά επανόρθωση για τις επικρίσεις του υπουργού.

Αυτή τη φορά ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος φρόντισε να επισημάνει ότι δεν θαυμάζει το παρελθόν του Ντερτιλή, αλλά τη στάση του και τη δήλωσή του ότι "θα βγει από τη φυλακή μόνο αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγγνώμη".

Και κατέληξε δηλώνοντας στους πιστούς: "Εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι! Επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι".

Ως γνωστόν, ο Γ. Πεταλωτής με δήλωση του απάντησε στην επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ως εξής: «Δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό, της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου. Πάντως, θεωρώ τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον “γενναίο στρατηγό Ντερτιλή” και τις γνωστές αρχές του.»

.