Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Για δεύτερη ημέρα φλέγεται ο Έβρος. Ποιοι οικισμοί κινδυνεύουν

Η Πυροσβεστική παλεύει από το μεσημέρι να την περιορίσει, αλλά η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη αν και ευτυχώς δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς

ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΜΩΣ ΔΥΟ
ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ. ΠΟΙΟΥΣ;Η φωτιά κατακαίει από το μεσημέρι ανεξέλεγχτη την αγροτική περιοχή της Λευκίμης, στον Εβρο και οι πυροσβέστες προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, για να ανακόψουν την πορεία της. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς δύο οικισμοί (Κοίλα και Μελία), βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Για την ώρα δεν έχει παρθεί απόφαση για εκκένωση των οικισμών, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί αν οι προσπάθειες της πυροσβεστικής δεν αποφέρουν γρήγορα καρπούς. Το απόγευμα διατάχτηκε η εκκένωση του 1ου Σταθμού Αναφοράς της ΠΑ. (24 άτομα) η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.Δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς, καθώς η κατεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη προς αυτό.

.