Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στον Δήμο Μύκης

Πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με θέμα τα εκτελούμενα και τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ

          ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ;
                   TI ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;



Συνάντηση εργασίας με θέμα  τα εκτελούμενα και τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ στον Δήμο Μύκης πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης στην έδρα του Δήμου, τη Σμίνθη, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Ιρφάν Ουζούν, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τσουκάλ Μουσταφά καθώς επίσης στελεχών του Δήμου.

Παρακολούθησαν επί χάρτου την πρόοδο των έργων, όπως για παράδειγμα του Βιολογικού Μύκης και του Βιολογικού Εχίνου που έχουν ενταχθεί στο ΕΠΕΕΡΑ, όπως και του Βιολογικού Κενταύρου του οποίου η ένταξη αναμένεται.

Ο κ. Γιαννακίδης τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την ανάγκη να παρουσιάσουν κινητικότητα τα έργα που απορροφούν πόρους από το ΕΣΠΑ και αμέσως μετά, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε εκτελούμενα έργα.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το έργο «Βελτίωση Κόμβου Γοργόνας στην ΕΟ Νο14 Ξάνθης – Δράμας», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ όπου διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών και στη συνέχεια, στον Εχίνο επιθεώρησαν την επέκταση του 6θεσιου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενων Έργων Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Πριν από την επίσκεψη στον Δήμο Μύκης ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών του Κτιρίου Μονάδας Ανοικτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, προϋπολογισμού 4.710.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους όπου διαπίστωσαν την εξαιρετική πορεία των εργασιών.

.