Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά σήμερα συνέδριο χειρουργών και ογκολόγων στην Αλεξανδρούπολη

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος

      ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο φιλοξενεί το διήμερο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 η Αλεξανδρούπολη. Στο ξενοδοχείο Thraki Palace θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Χειρουργών και Ογκολόγων – Παθολόγων για τις εξελίξεις και τα «Σύγχρονα Θέματα Πεπτικού».

Η Συνάντηση πραγματοποιείται από την Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική και την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος.

Τα θέματα της Συνάντησης αφορούν σε θέματα ογκολογίας πεπτικού και πιο συγκεκριμένα:
- Τα σύγχρονα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
- Οι στρωματικοί όγκοι του γαστρεντερικού
- Οι νευροενδοκρινείς όγκοι
- Θέματα του καρκίνου του ορθού
- Θέματα του καρκίνου του παχέος εντέρου
- Θέματα του καρκίνου του στομάχου
- Θέματα του ηπατοκυτταρικού καρκίνου
- Θέματα του καρκίνου χοληφόρων

Έχουν προσκληθεί καταξιωμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν την ειδική γνώση στους συνέδρους και στους ειδικευόμενους χειρουργούς και ογκολόγους και των οποίων η παρουσία εγγυάται το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της συνάντησης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η παρουσία του γευσιγνώστη, συγγραφέα κ. Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος θα μιλήσει για τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 10:30 – 12:30 στο ξενοδοχείο Thraki Palace και στα πλαίσια της 1ης Συνάντησης Χειρουργών και Ογκολόγων – Παθολόγων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έβρου «Συνεχίζω» με τις ομιλίες του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής Δ.Π.Θ. κ. Γ. Μηνόπουλου και του Διευθυντή της Α' Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Α.Ο.Ν.Α. «Αγιος Σάββας».

.