Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στο 54% χθες η συμμετοχή στις εκλογές στο Επιμελητήριο Ροδόπης

Από την ίδρυσή του με βασιλικό διάταγμα το 1921 μέχρι την οικονομική κρίση του 2011, αντιμετώπισε προκλήσεις και συνεχίζει στη νέα εποχή με πρόεδρο τον Νίκο Αγγελίδη

Πρώτος σε ψήφους ο Αντώνης Φραντζής
       ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Από την ίδρυσή του με βασιλικό διάταγμα το 1921 μέχρι την οικονομική κρίση του 2011, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις. Το σίγουρο όμως είναι ότι η επόμενη μέρα από τις φετινές εκλογές, χαρακτηρίζεται ως η πλέον κρίσιμη για το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα κληθεί να προασπίσει το ρόλο του στην πλέον δυσκολότερη εποχή και να ανταποκριθεί στους στόχους τους.

Μεταξύ αυτών η συνέχιση των προσπαθειών για την ανάπτυξη της περιοχής και την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων, η υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων, ηαροχή της ενημέρωσης των επιχειρηματιών του Νομού Ροδόπης σε διάφορα θέματα, η διαρκή βελτίωση και εμπλουτισμός του ενημερωτικού δελτίου και η στήριξη και εδραίωση της πανελλήνιας εμπορικής έκθεσης “Θράκη”, καθιέρωση του χαρακτήρα της ως βαλκανικής και συνεργασία με τις αρχές και τους φορείς της πόλης σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχή.
Κανένας από τους στόχους δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί απόλυτα τουλάχιστον έως σήμερα και τίποτα πλέον δε θεωρείται δεδομένο. Η οικονομική κρίση οδηγεί στην υπανάπτυξη το νομό Ροδόπης, τα προβλήματα των επιχειρήσεων διογκώνονται και η έκθεση “Θράκη” συνεχώς υποβαθμίζεται με ορατό τον κίνδυνο να σταματήσει να πραγματοποιείται. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος Νίκος Αγγελίδης γνωρίζει πολύ καλά όλα τα παραπάνω και θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι έμποροι και βιομήχανοι του Ν. Ροδόπης προσήλθαν χθες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 απόγευμα στις κάλπες, που στήθηκαν στο κτήριο του επιμελητηρίου στην Κομοτηνής για να επιλέξουν όχι συνδυασμό, αλλά υποψήφιους. Άλλωστε υποψηφιότητα έθεσε μόνο ένας συνδυασμός “Ροδόπη Σταυροδρόμι Ανάπτυξης” με επικεφαλής τον Νικόλαο Αγγελίδη του Ιωάννη (από το Εμπορικό Τμήμα). Οι εκλογές διεξήχθησαν χωριστά για τα δυο τμήματα του επιμελητηρίου, το εμπορικό και το μεταποιητικό. Το εμπορικό τμήμα έχει 18 έδρες και το μεταποιητικό τμήμα έχει 3 έδρες. Οι συνολικές έδρες του διοικητικού συμβουλίου είναι 21.

Τα προβλήματα είναι πολλά και προχωράμε χωρίς να υπάρχουν διχόνοιες, είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, ο υποψήφιος Αντώνης Φραντζής, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους. Ο ίδιος υποσχέθηκε, ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα προσπαθήσει για το καλύτερο, “κάνουμε προσπάθειες, προσπαθούμε για το καλύτερο, μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδί και να λύναμε τα προβλήματα. Το Επιμελητήριο δεν είναι φυσικά σαν τον εμπορικό σύλλογο ένα συνδικαλιστικό όργανο. Το επιμελητήριο είναι συμβουλευτικό όργανο του κράτους. Βέβαια τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, η κρίση είναι βαθιά και συνεχίζει να εμβαθύνει και άλλο. Εμείς εδώ είμαστε για να απαλύνουμε τον πόνο των επιχειρηματιών, τη στιγμή που τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι επώδυνα για όλους και συνεχίζουν και καταρρακώνουν την αγορά.

Τα αιτήματα της περιοχής είναι γνωστά. Το επιμελητήριο ζητά από το κράτος να πληρώσει στους επιχειρηματίες αυτά που χρωστάει, να γίνουν οι ΕΟΖ, όπως τις θέλουμε εμείς όχι αυτό που εννοούν κάποιοι με φτωχή εργασία, απλώς κάποιες ζώνες μέσα στην Ε.Ε. που θα μπορούν να είναι φορολογικά απαλλαγμένες και να μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικές λόγω των προβλημάτων που έχουμε στην περιοχή μας. Να δημιουργήσουμε δηλαδή συνθήκες τέτοιες ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας”.

Περισσότερη συμμετοχή γυναικών στο θεσμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ζήτησε η Χρύσα Τάκα, η οποία ήταν υποψήφια για τέταρτη συνεχή φορά, “ η εκπροσώπηση των γυναικών είναι ελάχιστη αυτό είναι το πρόβλημα που με απασχολεί εμένα σαν γυναίκα. Δε ξέρω για ποιο λόγο οι γυναίκες αποφεύγουν να εμπλακούν. Θα ήθελα μια πιο δυνατή εκπροσώπηση από τις γυναίκες για να διεκδικήσουμε για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και ό,τι άλλο μπορούμε”. Η κ. Τακά με 59 ψήφους εκλέγεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και η προσέλευση των ψηφοφόρων ανήλθε σε ποσοστό 53%. Τα αποτελέσματα των εκλογών και οι σταυροί που έλαβε ο κάθε υποψήφιος έγινε γνωστά αργά χθες το βράδυ. Από την καταμέτρηση των ψήφων πρώτος αναδείχθηκε ο Αντώνης Φραντζής στο εμπορικό τμήμα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από το μεταποιητικό τμήμα εκλέγονται οι Χρύσα Ιωάννου, Παναγιώτης Σίσκος και Σταμάτιος Κουρούδης. Από το εμπορικό τμήμα εκλέγονται στη νέα διοίκηση 17 άτομα, ενώ μία έδρα καταλαμβάνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Νίκος Αγγελίδης. Έτσι εκλέγονται οι: Αντώνης Φραντζής, Πασχάλης Κατίου, Ιμπραήμ Χαλήλ Χασάν, Χρύσα Τακά, Ανέστης Βαφειάδης, Αλή Αλή Χαφούζ, Γιώργος Κυρίδης, Στέργιος Καρακατσούλης, Γιώργος Βαφειάδης, Τζεβάτ Δεμήρ, Χρήστος Πραντσίδης, Αναστάσιος Πετρίδης, Αλέκος Ιωάννου, Θεοφάνης Μπακιρτζής, Ειρήνη Κετιπίδου, Τακβόρ Κουγιουμτζιάν και Σωτήριος Κοντάρας.



Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι στα δύο τμήματα:



ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ:

1. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΑ του Συμεών 22 ψήφους

2. ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ευαγγέλου 7 ψήφους

3. ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Ηλία 8 ψήφους

4. ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου 5 ψήφους

5. ΣΙΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου 13 ψήφους


ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ:

1. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Ιωάννη 42 ψήφους

2. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 30 ψήφους

3. ΔΕΜΗΡ ΤΖΕΒΑΤ του Χουσεΐν 29 ψήφους

4. ΖΗΖΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Ζήση 8 ψήφους

5. ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΛΕΚΟΣ του Δημητρίου 21 ψήφους

6. ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Αναστασίου 33 ψήφους

7. ΚΑΤΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του Δημητρίου 67 ψήφους

8. ΚΕΤΙΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννη 13 ψήφους

9. ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου 10 ψήφους

10. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΑΝ ΤΑΚΒΟΡ του Κεβόρκ 13 ψήφους

11. ΚΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου 33 ψήφους

12. ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Εμμανουήλ 3 ψήφους

13. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Θεοδοσίου 13 ψήφους

14. ΠΑΤΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ 4 ψήφους

15. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Βασιλείου 22 ψήφους

16. ΠΡΑΝΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ηλία 25 ψήφους

17. ΤΑΚΑ ΧΡΥΣΑ του Αθανασίου 59 ψήφους

18. ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου 76 ψήφους

19. ΧΑΛΗΛ-ΧΑΣΑΝ ΙΜΠΡΑΗΜ του Χουσεΐν 63 ψήφους

20. ΧΑΦΟΥΖ-ΑΛΗ ΑΛΗ του Οσμάν 34 ψήφους



Πηγή: http://www.xronos.gr/