Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Πάγωσαν» και επίσημα τα δημοτικά τέλη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

Αποκαλύφθηκε ακόμα το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης καθυστέρησε να υποβάλλει στο ΙΚΑ τις περιοδικές καταστάσεις του Αυγούστου με αποτέλεσμα να οφείλει πρόστιμο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης καθυστέρησε να υποβάλλει στο ΙΚΑ τις περιοδικές καταστάσεις του Αυγούστου με αποτέλεσμα να οφείλει πρόστιμο, έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Όπως αναφέρθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρη Μπένη, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού το ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου δεν υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο Δήμος να οφείλει πρόστιμο 900 ευρώ στο Ίδρυμα.

Πέρα από το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων του Χρήστου Πούλιου για την έλλειψη προσωπικού προέκυψε ζήτημα με το προσωπικό των συνεταιριστικών εργοστασίων που έχει περιέλθει στο Δήμο και την ΕΑΠΑΞ. Από την πλευρά του Αλέξανδρου Κυριακίδη ειπώθηκε ότι πρόκειται μόλις για 6 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά καιρούς απασχολούνται σε υποχρεώσεις των συνδίκων πτώχευσης των συνεταιριστικών, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Από το Χρήστο Πούλιο ζητήθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει υποχρέωση απασχόλησης σε αυτά τα αντικείμενα ή όχι.


Πάγωσαν τα δημοτικά τέλη

Όπως αναμενόταν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, λήφθηκε απόφαση για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι το επόμενο έτος. Μικρή μείωση υπήρξε μόνο στα τέλη χρήσης πεζοδρομίων (κοινοχρήστων χώρων) της ΑΑ Ζώνης. Μικροοδιαφοροποιήσεις υπήρξαν στα τέλη δικαιωμάτων στα Νεκροταφεία, όπου υπήρξε μικρή μείωση για να υπάρξει προσαρμογή όλων των τιμημάτων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση καθώς και στα τέλη διαφήμισης.


Δεν ψήφισε την ανάληψη υποχρεώσεων ο Δ. Πούλιος
Καταψήφισε την ανάληψη υποχρεώσεων του Δήμου για το 2011 η παράταξη του Χρήστου Πούλιου, εξαιτίας του γεγονότος ότι στο συγκεκριμένο θέμα περιλαμβάνονται κωδικοί που αναφέρονται σε χρέη εξαιτίας δανείων της ΔΕΥΑΞ που καλείτα να πληρώσει ως εγγυητής ο Δήμος, στα χρέη 238.000 ευρώ που μεταφέρονται από τον Οργανισμό Άθλησης και άλλων δαπανών τις οποίες δεν μπορεί να προσυπογράψει η μείζονα αντιπολίτευση,.


Αντιρρήσεις για τις αναθέσεις

Τις αντιρρήσεις του Χρήστου Πούλιου προκάλεσε η απευθείας ανάθεση μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας με τον επικεφαλής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για πολλές μελέτες που ανατίθενται ενώ υπάρχει προσωπικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Η προϊστάμενη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά, ανέφερε ότι οι μελέτες δίνονται για ειδικότητες μηχανικών που δεν υπάρχει πληθώρα στην Τεχνική Υπηρεσία.


Πίστα skate στο Κολυμβητήριο

Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε και η κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου για την αναμόρφωση της περιοχής του προαυλίου του Κολυμβητηρίου. Εκεί προβλέπεται να γίνουν έργα υποδομής, νέα παρτέρια, χώροι περιπάτου, απομάκρυνση του τένις, αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/