Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γκάφα της Ξάνθης με το αίτημα για ντόπινγκ κοντρόλ με αίμα

Ως γνωστόν, το πρότεινε
χθες αλλά κάτι τέτοιο
απαγορεύεται ρητά από
τους κανoνισμούς της Wada

                 ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ...


Υπόνοιες για κρούσματα ντόπινγκ στη Σούπερ Λίγκα αφήνει η Skoda Ξάνθη, μετά και την επιστολή που απέστειλε το απόγευμα προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Με αυτήν, η θρακιώτικη ΠΑΕ ζητά εκτός από εξετάσεις ούρων να γίνεται και ανάλυση αίματος στους παίκτες που προκύπτουν από κλήρωση, επειδή όπως αναφέρεται «είδαν πολλά τα μάτια μας και άκουσαν πολλά τα αυτιά μας».

Η επιστολή της ομάδας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή την παρελθούσα ποδοσφαιρική χρονιά, “είδαν πολλά τα μάτια μας και άκουσαν πολλά τα αυτιά μας”, είμαστε σίγουροι ότι και εσείς προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, προκειμένου να διαφυλάξουμε όση αξιοπιστία έχει μείνει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να συμφωνήσετε με την παρακάτω πρόταση της SKODA ΞΑΝΘΗ : Ποδοσφαιριστές ομάδων να υπόκεινται με κλήρωση (όπως γίνεται στο doping) σε εξέταση, όχι μόνον ούρων αλλά και αίματος».

Η επιστολή απευθύνεται στην ΕΠΟ και τον πρόεδρό της αλλά και σε όλα τα μέλη της Σούπερ Λίγκα. Υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αρη Πιαλόγλου. Ωστόσο, αυτό που προτείνεται αντιτίθεται πέρα για πέρα στους διεθνείς κανονισμούς αντιντόπινγκ, καθώς το σχετικό άρθρο στον κανονισμό της WADA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εξετάσεις ντόπινγκ μπορούν να γίνονται μόνο με δείγμα ούρων. Η λήψη αίματος απαγορεύεται ρητά, καθώς παραβιάζει τα ατομικά, ίσως και θρησκευτικά, δικαιώματα του αθλητή»...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/