Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τούρκοι πουλάνε πλαστές αιτήσεις ασύλου σε λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη οκτώ αλλοδαποί που κατηγορούνται πλέον και για πλαστογραφία
   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Δομινικανής Δημοκρατίας, ηλικίας 53, 29, 24, 21 (άνδρες) και 37, 34, 30, 22 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, οι παραπάνω δράστες κατείχαν και επέδειξαν σε αυτούς, οκτώ ειδικά δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα ειδικά δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού τα προμηθεύτηκαν στην Τουρκία, από Τούρκο υπήκοο, ο οποίος, λίγες ώρες νωρίτερα τους μετέφερε παράνομα στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου και αναζητείται.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους οκτώ δράστες περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

.