Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη με Πάγκαλο, Ξυνίδη και Διαμαντοπούλου

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

     ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ;



H διυπουργική επιτροπή για τη Θράκη συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα στο γραφείο του Θόδωρου Πάγκαλου.

Όπως είναι γνωστό, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι ο επικεφαλής της σχετικής Επιτροπής για τη λήψη αποφάσεων σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή (κύρια στη μειονοτικά ζητήματα) Η συνάντηση έγινε υπό την Προεδρεία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και συμμετείχαν οι Υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης – Αλέξιος Ζέππος και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.



Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες αφορούν στις αναπτυξιακές δράσεις και πολιτικές για τη Θράκη, καθώς επίσης και νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τη θρησκευτική και εκπαιδευτική εξέλιξη της μειονότητας.


Ενημέρωση στη διεθνή κοινότητα

Σημαντικό ζήτημα που έγινε γνωστό από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης είναι ότι με τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών διερευνήθηκαν δυνατότητες προβολής προγραμμάτων που ωφελούν τη μειονότητα και τα θρησκευτικά της δικαιώματα προκειμένου να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για την προοδευτική πολιτική της χώρας μας σε θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων και θρησκευτικών ελευθεριών.

Οι ανακοινώσεις υπήρξαν λιτές από το γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, όμως γίνεται σαφές ότι η ακολουθούμενη πολιτική στα θέματα της μειονότητας δεν έχει υποστεί σοβαρές αλλαγές μετά την είσοδο στην κυβέρνηση των νέων κυβερνητικών ετέρων και άρα αναμένεται να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/