Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χειροτονία νέου κληρικού στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου ιερούργησε σήμερα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο μητροπολίτης Δαμασκηνός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, τη 2η ημέρα Χριστουγέννων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον Μοναχό Γαβριήλ Χειμώνα.

Ο π. Γαβριήλ κατάγεται από την Αθήνα και είναι φοιτητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για μια 5ετία περίπου παρέμεινε στο Αγιον Όρος και πιο συγκεκριμένα στην Ι. Μονή Ξενοφώντος.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, έδωσε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Ιερώνυμο Εspinosa, ο οποίος κατάγεται από την Κούβα, είναι φοιτητής Θεολογίας και διακονεί στην ακριτική μας Μητρόπολη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Προϊσταμενος και το Εκκλ. Συμβούλιο του Ιερού Ναού, δεξιώθηκαν τον Σεβασμιώτατο στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, όπου οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου έψαλλαν επίκαιρους ύμνους και τραγούδια.

.