Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Παραμένει στο Βατοπέδι ο Εφραίμ, που θα μεταφερθεί την Τρίτη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

"Ιερή" αγανάκτηση των ελλήνων δικαστών για όσους τον προστατεύουν

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο
ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ
ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ;

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, αύριο το πρωί θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση , όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου κρατάει απoστάσεις απο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αλλά κατακεραυνώνει και όσους παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο Γ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του ανέφερε οτι υπήρξε "πρεμούρα για να μπεί παραμονή Χριστουγέννων ο Εφραίμ στη φυλακή" και υποστήριξε οτι υπάρχουν ελληνικές και ξένες σκοπιμότητες. Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος

Εν τω μεταξύ στις 4 το απόγευμα έληξε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ηγούμενου, αντίθετη ωστόσο άποψη έχει ένας απο τους δικηγόρους του.


Μιλώντας στο Newsit o Σπύρος Αλεξανδρής δήλωσε κατηγορηματικά οτι "δεν λήγει καμία προθεσμία" και πρόσθεσε πως ο ηγούμενος "φέρεται να έχει συλληφθεί τυπικώς, είναι ασθενής και είχε δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών ότι είναι στην διάθεση των αρχών". "Δεν έχει κανένα λόγο να μην εμφανιστεί" συμπλήρωσε.

 

 
 
Πηγή:   http://www.newsit.gr/