Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κλιμάκια της Τρόϊκας στους Δήμους της Θράκης;

Πρόκειται να τα αποκτήσουν σύντομα, σύμφωνα με την φημολογία που έχει εντόνως αναπτυχθεί

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ;


Κλιμάκια της Τρόικας πρόκειται να αποκτήσουν οι Δήμοι όλης της χώρας.

Η μεγάλη συζήτηση για περιστολή των δαπανών και τα σχέδια , οδηγούν σε νέα μέτρα που θα θέσουν υπό αυστηρό έλεγχο την Αυτοδιοίκηση, η οποία το τελευταίο διάστημα είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει συζητηθεί στο παρελθόν, έχει γίνει κατανοητή και θεωρείται ότι θα εφαρμοστεί αφού ήδη κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες το γνωρίζουν. Μάλιστα, όπως σημειώνει μιλώντας στο XanthiPress.gr o Aντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης, Δημήτρης Μπένης, εφόσον έχει γίνει τόσο μεγάλη συζήτηση, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα υλοποιηθεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για εταιρίες λογιστών, συμβεβλημένες με την Τρόικα, που θα διαθέτουν υπαλλήλους για συγκεκριμένα διαστήματα και θα προβαίνουν σε ελέγχους για κάθε κωδικό εξόδων. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο έλεγχος θα είναι περιοδικός, τακτικός ή έκτακτος, ίσως και τυχαίος ή δειγματοληπτικός. Πάντως γίνεται σαφές ότι ο έλεγχος κάθε κωδικού στις οικονομικές υπηρεσίες θα είναι εξονυχιστικός με στόχο να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε παρατυπία.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/