Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον υπουργό Ανάπτυξης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με θέμα την άμεση σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Εγνατία οδό.

Πολλαπλά είναι τα προβλήματα στο γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια εθνικής σημασίας της χώρας, λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης και με μεγάλες απαιτήσεις σε αναπτυξιακά έργα, που θα το καταστήσουν πλήρως λειτουργικό για την εξυπηρέτηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του ευρύτερου ελλαδικού χώρου αλλά και των γειτονικών χωρών.

Την ώρα μάλιστα που ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει αναγνωρίσει την κρίσιμη σημασία των μεταφορικών υποδομών που συμβάλλουν στην εξέλιξη των συνδυασμένων μεταφορών και έχει συμπεριλάβει στους στρατηγικούς πυρήνες επίτευξης των στόχων του και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επιτακτική ανάγκη, όπως τονίζει η κ. Τσιαούση, αποτελεί η ανάδειξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε μια εποχή που αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες έχουν παρουσιαστεί για την πλήρη αξιοποίησή του, αλλά δυστυχώς η υλοποίηση των απαιτούμενων υποδομών καθυστερεί.

Επομένως, καταλήγει η βουλευτής, η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης τόσο με το σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και με την Εγνατία Οδό θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει ως ολοκληρωμένη δομή τις συνδυασμένες μεταφορές της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
.