Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το φθινόπωρο δημοπρατείται το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσία Πεταλωτή, Γιαννακίδη, Πετρίδη και του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ανάγερσης Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

O Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ), κ. Φωτάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη, κ. Γιαννακίδη, του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Πετρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δαμιανίδη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Χατζηνέστωρος, για τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων των αρμόδιων κρατικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικά με την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.


Ακολούθως ο κ. Πεταλωτής έκανε την εξής δήλωση:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις εξελίξεις. Ωστόσο, ήταν μακρύς ο δρόμος και πολλές οι χωρίς βάση εξαγγελίες στο παρελθόν για ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και έγνοια πετύχαμε, όλοι μαζί, την πρόοδο αυτού του έργου.

Έπειτα από διάφορες εργασίες, τον Αύγουστο του 2010 ξεκίνησε νομοθετική πρόβλεψη, ώστε να υπάρξουν οι όροι δόμησης χωρίς την ανάγκη ρυμοτομικού σχεδίου, μια τυπική αλλά και ουσιαστική διαδικασία. Συνεχίστηκε η επιτάχυνση των μελετών και η παρακολούθηση των αρμοδίων όλο αυτό το διάστημα, ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στην πιο σημαντική καμπή του έργου για το χρόνο δημοπράτησης αλλά και κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος προσδιορίζεται στο τέλος του 2012, με "κλειδωμένη" και έτοιμη χρηματοδότηση.

Παράλληλα, επιλύονται όλες οι τεχνικές εκκρεμότητες, ώστε να μην περνάμε από τη μία φάση στην άλλη με δυσκολία, κάτι σύνηθες για τα δημόσια έργα. Θα έχουμε μια παράλληλη επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το Φθινόπωρο του 2012 θα δημοπρατηθεί το έργο και θα αρχίσει να κατασκευάζεται πριν το τέλος του 2012. Όλοι εμείς, εκπροσωπώντας και την τοπική κοινωνία, δηλώνουμε τη σημασία αυτού του έργου για την περιοχή μας.

.Με δεδομένο ότι ήδη το υφιστάμενο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο ούτως ή άλλως παρουσίαζε πολλά προβλήματα, έχει βελτιώσει κατά πολύ τις υπηρεσίες του, καθώς τα όποια θέματα υπάρχουν και ταλανίζουν τους εργαζόμενους άπτονται της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Είναι πολύ σημαντικό για τον πολίτη της Ροδόπης να απολαμβάνει ασφάλειας και άριστης ιατρικής περίθαλψης από το Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και το γεγονός ότι στο ορατό και χρονοδιαγεγραμμένο μέλλον θα συνεχίσει να το κάνει σε ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά, τη ΔΕΠΑΝΟΜ και τον κ. Φωτάκη προσωπικά, για το ενδιαφέρον και τη συμβολή του, διότι γνωρίζουμε ότι πολλές φορές τα έργα αυτά είναι δυσεπίλυτα και έχουν προβλήματα ακόμα και πριν την έναρξή τους».