Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το 1o EvrosFest στην Στουτγκάρδη

Απόλυτη επιτυχία στην διοργάνωση που έγινε για την προώθηση Εβρίτικων προϊόντων στη Γερμανία, δείχνει τον δρόμο για το μέλλον

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη οργανωμένη αποστολή προώθησης προϊόντων του Έβρου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας υπό τον τίτλο «1ο Evrosfest», που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Έβρου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών Σωματείων Έβρου, και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Έβρου, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Στουτγάρδης (VHU) και της ομογενειακής εφημερίδας «Europolitis».

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών του Έβρου, με απώτερο στόχο τη διείσδυσή τους στις αγορές του εξωτερικού αλλά και την επαφή των ομογενών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Στη Στουτγάρδη παρουσιάστηκε έκθεση των προϊόντων, στην οποία συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις τροφίμων και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, ποτών, μεταξωτών και γλυκισμάτων, αγροτουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, κατασκευαστικές εταιρείες.

Την πρώτη μέρα, οι εκατοντάδες επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους επιχειρηματίες, να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

Παράλληλα, χορευτικά συγκροτήματα Θρακικών και Ποντιακών συλλόγων της Στουτγάρδης, παρουσίασαν ελληνικούς χορούς.

Τη δεύτερη μέρα, οι Εβρίτες επιχειρηματίες, είχαν συναντήσεις με Γερμανούς συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να επιτευχθούν 3-6 επαγγελματικές συμφωνίες για κάθε επιχείρηση, γεγονός που συνιστά δείκτη επιτυχίας της αποστολής.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του «Evrosfest», παρατέθηκε γεύμα με βάση Εβρίτικα προϊόντα.

Στις παράλληλες συναντήσεις και επαφές, συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη Παναγιώτης Πάρτσος, υποσχόμενος ότι στο «2ο Evrosfest» που θα γίνει το 2013, θα συμβάλλει επίσης, για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ THRAKINEWS.GR