Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ

Δεν θα παραμείνει άλλο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους
      ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;


Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Βάσει του βουλεύματος, ο ηγούμενος Εφραίμ θα αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλονται επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη Μονή και από τη χώρα.

Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ο εισαγγελέας τήρησε ουσιαστικά την ίδια θέση με αυτήν που εξέφρασε από την αρχή, μετά την απολογία του Εφραίμ, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που έκρινε ότι ο αρχιμανδρίτη πρέπει να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο κ. Ματζούνης στο Συμβούλιο Εφετών, ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά την προφυλάκισή του τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αρχιμανδρίτης είχε ζητήσει την αποφυλάκιση του από την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία παρά την αντίθετη εισαγγελική γνώμη, είχε απορρίψει την προσφυγή.