Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Όσα έγιναν στην συνάντηση Αβραμόπουλου με την μειονότητα

Επισκέφθηκε χθες τον Σύλλογο Επιστημόνων στην Κομοτηνή και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη του, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει ζητηθεί κανένα στρατόπεδο της Θράκης για δημιουργία κέντρου μεταναστών
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ
ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ... ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ;
O Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας στην Κομοτηνή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζεται η περιοδεία μου στην Θράκη και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επιστημόνων της μειονότητας, μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, με την ιδιότητά μου του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και όχι του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Είχα την ευκαιρία απαντώντας στην προσφώνηση και το καλωσόρισμα του Προέδρου, να επισημάνω και να αναδείξω τις δύο πτυχές του σκοπού αυτής της επίσκεψης, η οποία δεν είναι προεκλογική.

Η πρώτη έχει να κάνει με την προοπτική αυτού του πανέμορφου τόπου, που δυστυχώς οι καταστάσεις και οι καιροί τον έχουν αφήσει έξω από πραγματικούς όρους ανάπτυξης και προόδου, παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, κυρίως οι κάτοικοι της Θράκης. Η Θράκη είναι στην αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας πολιτικής, με καινοτόμες ιδέες και καινούρια προγράμματα, τα οποία, σύντομα θα ανακοινωθούν.

Από την άλλη μεριά, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες αντιλήψεις και στις βασικές αρχές της δημοκρατίας, μιας σύγχρονης ανοικτής κοινωνίας, όπου η μειονότητα μπορεί να ασκεί ισότιμα και στο ακέραιο τα δικαιώματά της.

Θυμίζω, ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία, εισήχθησαν ως αρχές με νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας, ήδη από την εποχή του 1991.

Από τότε μέχρι τώρα, πολλά έχουν αλλάξει. Νέα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί και η μειονότητα μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο ασφαλής, σε ένα περιβάλλον που με τη σειρά του, της διασφαλίζει την πολιτισμική της ταυτότητα.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωσα ότι αυτές είναι και οι βασικές αρχές, που διέπουν τη λειτουργία και τον σκοπό του Συλλόγου των Επιστημόνων.
Είδα μπροστά μου νέους ανθρώπους που έχουν προκόψει, που έχουν σπουδάσει και αυτό επιβεβαιώνει το πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα. Μια χώρα, ανοιχτή στην καινούρια εποχή, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τα όνειρα της νέας γενιάς της μειονότητας.

Αυτό είναι το περιεχόμενο και ο σκοπός της αποστολής μου εδώ, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ, γιατί όπως ήδη γνωρίζετε, πρόκειται να περάσω σχεδόν από όλες τις σημαντικές περιοχές της ευρύτερης ζώνης της μειονότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, κάνουν λόγο για σχέδιο ανάπτυξης, αλλά δεν ακούσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Τώρα τελευταία, βέβαια, αυτό που άκουσε η περιοχή είναι τα κέντρα μεταναστών, τα οποία παρουσιάζετε σαν ανάπτυξη, σαν αναπτυξιακό έργο.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δε ξέρω σε ποιους αναφέρεστε και ποιοι σας είπαν ότι είναι αναπτυξιακό έργο. Σας είπα πρωτύτερα, ότι δεν βρίσκομαι εδώ για να παρουσιάσω προεκλογικά προγράμματα. Ο στόχος και ο σκοπός είναι αυτός που σας περιέγραψα. Η Νέα Δημοκρατία έχει έμπρακτα αποδείξει, πως αντιλαμβάνεται την αγάπη της, σε αυτή την γωνιά της πατρίδας μας και πώς, όπως είπα πρωτύτερα, ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση που σύντομα θα σας ανακοινωθεί. Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εργάζεται και είναι ένας εκ των αρχιτεκτόνων της νέας πρότασης της παράταξής μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να αναφερθούμε λίγο και στα στρατόπεδα φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η υπόθεση αυτή δεν είναι αρμοδιότητος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Μας ζητήθηκε ένα στρατόπεδο στην περιοχή της Κοζάνης και το διαθέσαμε. Ούτως ή άλλως ήταν ανενεργό. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις πραγματικές της δυνατότητες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, σας έχουν ζητηθεί αντίστοιχα στρατόπεδα και εδώ στη Θράκη;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ποτέ».

.