Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στον «αέρα» τα κέντρα για τους λαθρομετανάστες

Αποσύρθηκε το άρθρο του Χρυσοχοΐδη για τη χωροθέτηση μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ το άρθρο 8 για την χωροθέτηση κέντρων κράτησης που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ΝΔ διατύπωσε αντιρρήσεις για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση με το επιχείρημα ότι δεν συντρέχει λόγος υπογραφής εφόσον δεν απαντά στο «πού» θα χωροθετηθούν τα εν λόγω κέντρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πριν από τις εκλογές αναμένεται να λειτουργήσει κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα και ήδη εδώ και 4 ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως χθες, ο δήμος Ωρωπού απέρριψε τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Κατσιμίδι.

Τροπολογία που προωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προβλέπει την απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την παραπομπή τους στις κατάλληλες υγειονομικές δομές.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των χώρων κράτησης που θα συσταθούν σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας καθώς και ο τόπος εγκατάστασής τους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Παράλληλα απέδωσε απίστευτο λαϊκισμό στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό».