Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«Εμείς Ζούμε… Δεν Καπνίζουμε», είπε η Αλεξανδρούπολη

Με το σύνθημα αυτό, η τοπική επιτροπή της Ελληνικής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής, διοργάνωσε το  “6ο Σεμινάριο Εκμάθησης Στρατηγικών Παρέμβασης για την Πρόληψη και Διακοπή του Καπνίσματος”      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με το σύνθημα αυτό, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε το “6ο Σεμινάριο Εκμάθησης Στρατηγικών Παρέμβασης για την Πρόληψη και Διακοπή του Καπνίσματος” που έλαβε χώρα στις 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2012 στις Αίθουσες Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο παρέμβασης από άτομα που θα είναι καταρτισμένα με τις ακόλουθες δεξιότητες:

•Ιστορία και επιδημιολογία του καπνίσματος

•Ενημέρωση για το ενεργητικό, παθητικό και τριτογενές κάπνισμα

•Φαρμακευτική αντιμετώπιση καπνίσματος

•Επικοινωνιακή προσέγγιση καπνιστών και μη καπνιστών

•Προσέγγιση καπνιστών για τη διακοπή του καπνίσματος

•Προσέγγιση μαθητών για την πρόληψη έναρξης του καπνίσματος


Οι συμμετέχοντες, κατά την πρώτη ημέρα, εκπαιδεύτηκαν μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο επιμελήθηκε επιστημονικώς την κα. Αργυροπούλου – Πατάκα Παρασκευή, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Α.Π.Θ., πάνω σε θέματα του καπνίσματος, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές διαδικασίες ενεργητικής και βιωματικής εκπαίδευσης (small working groups, role playing games κ.α.) να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν.


Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.

.