Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι εκτιμήσεις έμπειρων παρατηρητών για τις δηλώσεις Φράγκου στον Έβρο

Για ποιον λόγο ο κομοτηναίος υπουργός Άμυνας ουσιαστικά προτίμησε την... σιωπή στον Έβρο αναφορικά με το δικό του έργο της τάφρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα;


ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




«Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και άλλα που γίνονται και δεν λέγονται» είχε δηλώσει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τη ρήση αυτή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού ανδρός φαίνεται ότι είχε κατά νου ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι από τον ακριτικό Έβρο που βρίσκεται, όταν ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα της προόδου της κατασκευής του «φράκτη» εναντίον των λαθρομεταναστών, απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό, περιορισθείς στη λακωνική δήλωση: «Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ».

Ωστόσο, έμπειροι παρατηρητές επισημαίνουν δύο σημεία: 1)Το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός χαρακτήρισε το έργο ως «επιχειρησιακό», δηλαδή ότι αυτό ως τέτοιο βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό δεν κάνει δηλώσεις. 2)Ότι οποιαδήποτε τυχόν δήλωσή του θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο προεκλογικής τριβής και εκμεταλλεύσεως από πολιτικά κόμματα, με αποτέλεσμα την τελμάτωσή του.

Ο υπουργός, ο οποίος μετά από την Κάρπαθο και τη Λάρισα (1η Στρατιά-ΑΤΑ), που βρέθηκε προχθές και χθες αντίστοιχα, σήμερα βρέθηκε στη Θράκη και στη ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, όπου στην Αλεξανδρούπολη, στις εγκαταστάσεις της 12ης Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), σε συγκινητική τελετή, επέδωσε ο ίδιος τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Μάλιστα, μετά το πέρας της τελετής σε δηλώσεις του, επανέλαβε για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ότι: «Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».


Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/