Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εργα του Μιχάλη Αρφαρά σε φεστιβάλ στην Ξάνθη


Μια σπάνια ευκαιρία να παρουσιαστούν πτυχές του έργου του σημαντικού σύγχρονου έλληνα καλλιτέχνη  δίνει το 7ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στο Λαογραφικό Μουσείο
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ









Μια σπάνια ευκαιρία να παρουσιαστούν πτυχές του έργου του σημαντικού σύγχρονου έλληνα καλλιτέχνη Μιχάλη Αρφαρά δίνει μια έκθεση και ένα φεστιβάλ.


Η έκθεση με τίτλο «Διακοπές από τη λογική» φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας. Εκεί ώς τις 16 Ιουνίου παρουσιάζονται 64 έργα του καλλιτέχνη, ζωγραφικά και χαρακτικά, επιλογή από τη νεότερη δουλειά του γεννημένου το 1954 στην Αθήνα δημιουργού. Η έκθεση στη Φλώρινα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.


Από τη Δυτική Μακεδονία στη Θράκη. 

Στην Ξάνθη και στο πλαίσιο του 7ου φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων θα γίνει ένα αφιέρωμα στο οπτικοακουστικό έργο του Μιχάλη Αρφαρά. Θα προβληθούν 7 συνολικά ταινίες μικρού μήκους, στις οποίες με διάφορες τεχνικές ο Μιχάλης Αρφαράς ερευνά τις εκφραστικές δυνατότητες του μέσου που χρησιμοποιεί, που είναι η εικόνα και ο ήχος, πραγματοποιώντας παράλληλα και μια σειρά αναφορών σε θέματα από την Ιστορία της Τέχνης ώς την πολιτική, με την ευρύτερη έννοια που τον απασχολούν. Οι προβολές που αρχίζουν σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνονται τη Δευτέρα και φιλοξενούνται στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.