Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πότε λέτε ότι έγιναν οι τελευταίες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο;

ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΊΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ


ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ







Σουφλί 25-05 -2012



ΠΡΟΣ : -Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελ. Οικονόμου.
ΚΟΙΝ. :
-Αρχηγό της ΕΛΑΣ
-ΑΔ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
-ΑΔ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
-Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.
-ΜΕΛΗ ΜΑΣ.
-Μ.Μ.Ε.




Aρ. Πρωτ: 10/2012




Θέμα: : Ανάγκη για ενίσχυση Συνοριακών Τμημάτων Νομού Έβρου.


Κύριε Υπουργέ ,



Η Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. ως συνδικαλιστικός φορέας των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Έβρου έκρουσε πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου ,προς όλους τους αρμόδιους φορείς , με έγγραφα αλλά και παρεμβάσεις , επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα υπήρχαν στην Χώρα μας από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών που εισέρχονται καθημερινά από τον Νόμο μας και προωθούνται σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα αυτά τα βλέπουμε ήδη στα δελτία των ειδήσεων όλης τις επικράτειας , με τελευταία τα γεγονότα στην Πάτρα.


Με δεδομένο λοιπόν ότι έρχεται το καλοκαίρι και ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυτήν την εποχή του χρόνου αυξάνεται , με την εμπειρία που έχουμε, συνήθως δραματικά, και του γεγονότος ότι στον νομό Έβρου έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2000, δηλαδή εδώ και 12 χρόνια, πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Εδώ και 12 χρόνια, έχοντας καταντήσει ο Έβρος ως η μοναδική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών, παλεύουμε καθημερινά με μόνο μας όπλο το φιλότιμο, μιας και το σύνολο των συναδέλφων μας, στα αποδυναμωμένα Τ.Σ.Φ., ασχολούνται περισσότερο με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων και πολύ λίγο με την αποτροπή εισόδου τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους.


Για αυτό λοιπόν ζητάμε να δοθεί η μοναδική πλέον λύση, που κατά την γνώμη μας, δεν είναι άλλη από την πρόσληψη τουλάχιστον 500 νέων Συνοριακών Φυλάκων στον Νομό Έβρου.



Έως την ώρα της τοποθέτησης των νέων συνοριακών φυλάκων στην ακριτική μας περιοχή το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με αποσπάσεις προσωπικού αλλά και ενίσχυσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού :


Α) Ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζονται να αποσπαστούν το λιγότερο 200 άτομα προερχόμενα από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και για διάρκεια περισσότερη του ενός Μηνός. Προτείνουμε να ενεργοποιήσετε τις εθελοντικές μακροχρόνιες αποσπάσεις πέραν των πρώην Σ/Φ και στο υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό.


Β) Υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Άμεση συντήρηση και ενίσχυση με αυτοκίνητα τύπου τζιπ και λεωφορείων μεταφοράς κρατουμένων από υπηρεσίες της ενδοχώρας που δεν τα χρειάζονται, τουλάχιστον μέχρι να παρθούν καινούργια, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο μάλλον δύσκολο καλοκαίρι από απόψεως αριθμού λαθρομεταναστών που αναμένουμε.



Κύριε Υπουργέ ,

Ζητάμε άμεσα βοήθεια για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας!!!!