Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πάνε καλύτερα οι εξαγωγές προς Τουρκία

Περισσότερες είναι τα τελευταία δύο χρόνια οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς την Τουρκία παρά το αντίστροφο, κάτι που οφείλεται στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της γειτονικής χώρας


    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Περισσότερες είναι τα τελευταία δύο χρόνια οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς την Τουρκία παρά το αντίστροφο, κάτι που οφείλεται στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της γειτονικής χώρας.

Όπως ανέφερε η κυρία Αίνη Μιχαηλίδου, αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, το 2010 και το 2011 η αξία των εξαγωγών ήταν στα 2 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ήταν της τάξης του 1,5 δισ. Την ίδια στιγμή, μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2012 η αξία των εξαγωγών προς την Τουρκία ξεπέρασε το μισό δισ.

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ηγεσία ενάντια στην κρίση», το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο διοργανώνει επιχειρηματική συνάντηση, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν. Θα συμμετέχουν περίπου 15 εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από κάθε χώρα, οι οποίοι θα διαμορφώσουν υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, το οποίο θα προωθήσουν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα κάθε χώρας.