Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Θετική πορεία για την Τράπεζα Έβρου

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια 
τακτική Γενική Συνέλευση 
της Συνεταιριστικής με θέμα 
τον απολογισμό του 2011


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/5 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με θέμα τον απολογισμό του 2011.


Την έναρξη της Γ.Σ. έκανε ο Πρόεδρος Νίκος Ντουμανίδης που ευχαρίστησε τα μέλη που προσήλθαν και ήταν περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για την πορεία της Τράπεζας. Ο κ. Ντουμανίδης αναφέρθηκε στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι προτεραιότητες της Διοίκησης είναι η σταθερότητα και η διασφάλιση της Τράπεζας από κάθε κίνδυνο.

Παρά το δυσμενές περιβάλλον, οι δείκτες της Τράπεζας Έβρου παραμένουν ικανοποιητικοί με την κεφαλαιακή επάρκεια να κινείται σε ποσοστό άνω του 12 % και την ρευστότητα να κινείται σε ποσοστό άνω του 20 %. Οι καταθέσεις παρουσίασαν το 2011 μείωση 4 %, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι στο σύνολο του Νομού παρουσίασαν μείωση 12 % και στο σύνολο της χώρας μείωση 17 %. Αντίθετα οι χορηγήσεις παρουσίασαν αύξηση 4 %, δείχνοντας ότι η Τράπεζα δεν έκλεισε την κάνουλα όπως οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες αλλά προσπάθησε να ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές ανάγκες μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν οριακά κερδοφόρο ( 16.000 € ) και αναμένεται ανάλογο και το 2012 καθώς το περιβάλλον παραμένει αρνητικό.

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σαββίδης που δήλωσε αισιόδοξος για μεταστροφή του κλίματος μετά τις εκλογές και ο οικονομικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπούρης που στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του αριθμού των μελών, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Εβρίτες στην Τράπεζα που συμπλήρωσε αισίως 16 χρόνια λειτουργίας. Τέλος η ορκωτή ελεγκτής Σταυρούλα Μπουρίκου ανέγνωσε την έκθεση της και διευκρίνισε ότι η μεγάλη αύξηση των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά από την Τράπεζα είτε με ρυθμίσεις είτε με νομικές ενέργειες και υπάρχουν επαρκείς εξασφαλίσεις και αυξημένες προβλέψεις. Η κ. Μπουρίκου αξιολόγησε ως ιδιαίτερα θετική την συμβολή της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έστω και αν δεν πέτυχε το σύνολο του στόχου της.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τα μέλη εξέφρασαν τις ανησυχίες τους μετά το κλείσιμο τριών συνεταιριστικών τραπεζών. Ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Αδάμ απάντησε ότι για την Αχαϊκή ήταν έκπληξη αλλά για τις άλλες δυο ήταν αναμενόμενο καθώς υπήρχαν χρόνια προβλήματα που δεν επιλύθηκαν, ενώ επεσήμανε ότι η Τράπεζα Έβρου δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου με αποτέλεσμα να είναι από τις ελάχιστες τράπεζες που δεν είχαν καμιά επίπτωση από το PSI.

kat

xor

meli

mer