Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αίσχος!!! Πάνω από 400 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα σε Τράπεζες της Τουρκίας!!!

Τη στιγμή που Έλληνες αξιωματούχοι συνιστούσαν ψυχραιμία για να ανακόψουν την αιμορραγία των ελληνικών τραπεζών από τις εκροές καταθέσεων, κάποιοι μετέφεραν αυτό το ποσό σε τράπεζες πέραν του Έβρου
     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΤη στιγμή που Έλληνες αξιωματούχοι συνιστούσαν ψυχραιμία για να ανακόψουν την αιμορραγία των ελληνικών τραπεζών από τις εκροές καταθέσεων, κάποιοι μετέφεραν 400 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες της Τουρκίας.
Η μεταφορά καταθέσεων κορυφώθηκε την εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το ποσό που έφτασε στην Τουρκία είναι τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να ξεπέρασε και τα 400 εκατ.
Τα χρήματα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία τόσο μέσω ελληνικών όσο και ξένων τραπεζών. Η ανάπτυξη που παρουσιάζει η τουρκική οικονομία αλλά και το γεγονός ότι τράπεζες της γείτονος δεν έχουν «πόθεν έσχες» ούτε ρωτούν την πηγή των χρημάτων, είναι οι δύο παράγοντες που οδήγησαν πολλούς Έλληνες να θεωρήσουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή εκεί.


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ... ΓΑΛΛΙΑΣ
Η φυγή των καταθέσεων προς την Τουρκία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ειδωθεί υπό το πρίσμα μιας αιρετικής άποψης, που εκφράστηκε από Γάλλο σημαίνοντα δημοσιογράφο, νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο. Ο Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, διευθυντής του περιοδικού «Le Point», υπέγραψε άρθρο υπό τον τίτλο «Κι αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία...». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιοδικό εκφράζει τις απόψεις τμήματος της γαλλικής ελίτ.

.