Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ένας Θρακιώτης σχολιαστής του Euro στην Βουλγαρία

Μεταδίδει τους αγώνες για την κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας ο Θωμάς Λαφτσής, που κατάγεται από τον Ίασμο Ροδόπης


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 
ΓΙΑ ΤΟ EURO2012 
ΣΤΟ THRAKISPORT;



Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κεντρικό σχολιαστή του Euro 2012 στην δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας, που τυγχάνει θρακιώτης, είχε το «thrakisport.gr». Ο λόγος για τον Θωμά Λαφτσή, πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού αλλά και πρόεδρο της ΤΣΚΚΑ Σόφιας, ο οποίος μετέχει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ασκεί το λειτούργημα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών ενώ εστάλη στην Πολωνία για να σχολιάσει τους αγώνες του Euro 2012 για λογαριασμό της βουλγαρικής τηλεόρασης.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Θωμάς Λαφτσής φροντίζει σχεδόν κάθε καλοκαίρι να κάνει τις διακοπές του στην αγαπημένη του Θάσο, ενώ συχνά έρχεται και στην Θράκη για να επισκεφθεί τον Ίασμο, το μέρος δηλαδή από όπου κατάγεται ο πατέρας του. Ο Λαφτσής ήταν ο σχολιαστής για την βουλγαρική κρατική τηλεόραση και των τριών αγώνων της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, ενώ προφανώς έχει επιλεγεί να καλύψει και τον δεύτερο προημιτελικό με την Γερμανία.«Θεωρώ ότι το επίτευγμα της πρόκρισης στην οκτάδα είναι εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, αλλά ποτέ δεν μπορείς να αποκλείεις το κάτι παραπάνω», σχολιάζει ο ίδιος παραδεχόμενος πάντως ότι δεν περίμενε την πρόκριση με τη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας.

Στην σύντομη συνομιλία που είχε με το «thrakisport» ο κ. Λαφτσής στάθηκε ακόμα στον παράγοντα της διαιτησίας που είναι αλήθεια ότι δεν τα έχει πάει καλά σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αδικώντας κατάφορα και την ελληνική Εθνική Ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα μεγάλα ποσά που παίζονται στο στοίχημα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «καλό θα ήταν οι αγώνες αυτοί να εκλείψουν από τα πονταρίσματα» και τόνισε με έμφαση ότι «ειδικά με τα φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να κάνει κάτι η ΟΥΕΦ, γιατί παίζονται πολλά λεφτά στο στοίχημα και υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι».

.