Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Κομοτηνή


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο επικεφαλής τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος με τους υποψηφίους βουλευτές στη Ροδόπη και τον Έβρο

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 7/6, ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γιάννης Παρασκευόπουλος. Τη συνέντευξη τύπου πλαισίωσαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γιώργος Τσέκος, οι Κυριακού Γιώργος, Μανομενίδης Ιωάννης, Θανάσης Μακρής υποψήφιοι βουλευτές στη Ροδόπη και η Κατερίνα Παπαδοπούλου, υποψήφια βουλευτής στον Έβρο.


Όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Παρασκευόπουλος, οι Έλληνες πρέπει με την ψήφο τους να δώσουν την ευκαιρία στους Οικολόγους Πράσινους να μπούνε στο κοινοβούλιο, μια και στις εκλογές της 6ης Μάη, μόλις 80 ψήφοι από κάθε νομό, στέρησαν την παρουσία του κόμματος από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. «Ο λόγος μας είναι καθαρός και απευθυνόμαστε σε όλους. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στην αλλαγή της νοοτροπίας της αρπαγής του πλούτου και της υποβάθμισής του ευρωπαϊκού νότου από τον βορρά. Δεν είναι θολές οι προτάσεις μας σαν αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο λόγος μας είναι καθαρός και θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, σε ευρωπαϊκά πλαίσια με την κοινωνία και τους πολίτες ζωντανούς και όρθιους και όχι εξαθλιωμένους, σαν να επρόκειτο για μια τριτοσκοσμική ήπειρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Επι πλέον πρόσθεσε ότι ως κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) θέτουν τρία βασικά ζητήματα: την πραγματική οικονομία, τις πολιτικές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή διάσταση. «Απέναντι σε μια οικονομική λεηλασία φυσικών και ανθρώπινων πόρων που προωθείται με δραστηριότητες όπως αυτή των χρυσωρυχείων στη Β. Ελλάδα, εμείς προτείνουμε την πράσινη στροφή στην οικονομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τριών πυλώνων
1. στροφή στη γεωργία και στην ύπαιθρο, τα οποία μπορούν να στηρίξουν την οικονομία μας,
2. απεξάρτηση από το πετρέλαιο, το οποίο άλλωστε εισάγουμε πληρώνοντας δις ευρώ ετησίως,
3. επένδυση στα συλλογικά αγαθά, καθώς η έννοια του περιβάλλοντος περικλείει και αυτά
Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι αν καταστρέψουμε και το περιβάλλον θα είμαστε 2 φορές φτωχότεροι», υποστήριξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Θέλουμε μια νέα εναλλακτική πλειοψηφία με σεβασμό στην οικονομία και την κοινωνική βιωσιμότητα. Μια πλειοψηφία εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι εφικτή μόνο αν μπουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή. Θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρνουν στο προσκήνιο θέματα που κανείς άλλος δε φέρνει. Η χώρα δεν αντέχει τρίτες εκλογές και ο Βενιζέλος θα πρέπει να πει από τώρα κατά πόσο σκοπεύει να τις προκαλέσει στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με την Ευρώπη, που ζει αυτές τις μέρες δραματικές εξελίξεις με τις πιέσεις των αγορών στην Ισπανία, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης που να δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και για το μεσογειακό νότο καθώς και άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας του αλλά και ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του για την συνεχή απαξίωση του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα. «Τώρα με την οικονομική κρίση που το κόστος των μεταφορών είναι εξαιρετικά δαπανηρό, θα μπορούσαμε ακόμα και τις δικές μας μετακινήσεις, αλλά και για τα είδη τα προϊόντα, τα καύσιμα, να επαναδραστηριοποιήσουμε το σιδηρόδρομο, που δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα τείνει να «εξαφανισθεί», όταν στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι το πρώτο σε επιλογή αξιόπιστο, ασφαλές και οικολογικό μέσο μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων. Άλλωστε πια η Εγνατία έχει αδειάσει από διερχόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά λόγω των διοδίων. Το δρομολόγιο της Εμπορικής Αμαξοστοιχίας από την Ορεστιάδα πρέπει να ξαναρχίσει, ειδικά τώρα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παρασκευόπουλος.