Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σάλος από την τοποθέτηση Ψωμιάδη στην Θράκη ότι η Χρυσή Αυγή είναι "αδελφή παράταξη" με τη ΝΔ

Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανταπάντηση από κύκλους του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Βόρειο Ελλάδα


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης ότι ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις. Μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή το επεισόδιο Κασιδιάρη υποστήριξε είπε ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

«Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Συμπλήρωσε ότι το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ και αυτό συνάγεται από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».

Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

«Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λόγων του κ. Ψωμιάδη και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δικτατορία αριστερού τύπου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:


«Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη κατά την περιοδεία του στη Θράκη, στις οποίες αφού εντάσσει στις αδερφές παρατάξεις τη Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ναζιστικό κόμμα.
Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης πρόσφατα δήλωσε ευθαρσώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα επιστρέψουν στη γαλάζια πολυκατοικία.

Με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο «κομμουνιστικό κίνδυνο», μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».


Ολόκληρη η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης:


«Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν έναν «αποδοτικό» γι’ αυτούς τρόπο για να απαντούν στον Παν. Ψωμιάδη: διαστρεβλώνουν τα λόγια του και κατασκευάζουν δήθεν «τοποθετήσεις» του τις οποίες με ευκολία μπορούν να «κατακεραυνώσουν».
Πρόκειται για δείγματα φασιστικής νοοτροπίας και δικτατορίας αριστερού τύπου, που θα ευχόμασταν να μην είχαν ποτέ επιδειχθεί.
Με το μυαλό τους ανακάλυψαν δηλώσεις για «αδελφές παρατάξεις» και «συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής», ενώ πολύ καλά ξέρουν ότι οι αληθινές δηλώσεις του Παν. Ψωμιάδη αφορούσαν προσκλητήριο προς το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα από όποιο κόμμα κι αν ψήφισαν.
Ο Παν. Ψωμιάδης επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι καταδικάζει όλες τις ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται».

.