Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Με ποιο γερμανικό κρατίδιο αδελφοποιείται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Σημαντικές συζητήσεις μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη με την γερμανίδα ευρωβουλευτή Jutta Steinruck
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και της Γερμανίδας Ευρωβουλευτή Jutta Steinruck.



Όπως έγινε σαφές και όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Φώτης Καραλίδης η βασική είδηση που προκύπτει είναι η πρόθεση που συνομολογήθηκε για την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το Κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου (Rheinland-Pfalz).


Πρόκειται για το κρατίδιο από το οποίο προέρχεται η ευρωβουλευτής και ελέγχεται από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Συνορεύει με αυτό της Βάδης-Βυδεμβέργης και θεωρείται ότι έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την περιοχή. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφεριεάρχης, υπήρξε μια γενικότερη συζήτηση για την κρίση και την περιοχή της Ξάνθης καθώς επίσης και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους, τη γραφειοκρατεία και την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


Πρωτόγνωρη η αδελφοποίηση Περιφέρειας και Κρατιδίου


Η ανταλλαγή εμπειριών κατέληξε στην πρόταση της Γερμανίδας Ευρωβουλευτή για αδελφοποίηση της Περιφέρειας με το αντίστοιχο κρατίδιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο Φώτης Καραλίδης η αδελφοποίηση όλης αυτής της δομής Δημόσιας Διοίκησης, θα είναι η πρώτη του είδους και θα αποφέρει σημαντικές εμπειρίες.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/