Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Θαύμα! Η ΕΒΖ κάνει προσλήψεις σε Ξάνθη και Ορεστιάδα

Τι προσωπικό αναζητά για τα δύο εργοστάσιά της στην Θράκη;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Στην ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ θα προσληφθούν 480 με 8μηνες συμβάσεις και συγκεκριμένα 340 άτομα τεχνικό προσωπικό, 85 γεωπονικό προσωπικό, 17 προσωπικό σποροπαραγωγής, 38 άτομα διοικητικό - οικονομικό προσωπικό, για να εξυπηρετηθούν κατεπείγουσες λειτουργικές ανάγκες τριών εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, στις Σέρρες, στην Ορεστιάδα καθώς και δύο υποκαταστημάτων συσκευασίας στη Λάρισα και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΕ, που είναι θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας, πρέπει να λειτουργήσει σε 4 βάρδιες και το τακτικό εξειδικευμένο προσωπικό έχει μειωθεί κατά 99 άτομα, λόγω συνταξιοδότησης και ένταξης σε πρόγραμμα επιδότησης ανεργίας. Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό η μοναδική βιομηχανία παραγωγής ζάχαρης στον ελλαδικό χώρο, κινδυνεύει με αφανισμό.
Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι η εταιρεία που προσπαθεί με κάθε ανθρωπίνως δυνατό τρόπο να κρατήσει τη βιωσιμότητά της και το σύνολο του προσωπικού της που απασχολείται σε αυτήν και από την οποία εξαρτώνται οι ζωές εκατοντάδων οικογενειών, βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο που θα καθορίσει τη συνέχιση ή τον αφανισμό της που εξαρτάται από την έγκριση προσλήψεων εποχικών.