Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ρεσιτάλ πιάνου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης

Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα από τον ΑθανάσιοΤρικούπη αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Franz Liszt

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


O Σύλλογος Φίλων της Παλιάς Μουσικής και ο Μουσικός Σύλλογος Αθηνών ΕΡΑΤΩ συνδιοργανώνουν ρεσιτάλ πιάνου με το Θανάση Τρικούπη, πρόεδρο του συλλόγου φίλων μουσικής Θράκης, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης “Εστουδιαντίνα”, στην οδό Νόρνταου 12-14, στην πλατεία Γκύζη.

Η εκδήλωση γίνεται επ’ ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από τη γέννησή του Franz Liszt και θα ερμηνευθούν αποκλειστικά έργα του διάσημου Ούγγρου πιανίστα και συνθέτη. Το ρεσιτάλ δίνεται εις μνήμην Μαργαρίτας Δαλμάτη, της ιδρύτριας της πρώτης Σχολής Τσεμπάλου στην Ελλάδα, η οποία υπήρξε καθηγήτρια του στο Τσέμπαλο.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται από τις 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης “Εστουδιαντίνα”, Νόρνταου 12-14, στην πλατεία Γκύζη (τηλ.και φαξ: 210 6436358, http://www.estoudiantina.gr) και στο “Πανιώνιο Ωδείο”, Ιωαννίνων 181 & Κρέοντος, Λόφος Σκουζέ (τηλ.: 2105143133, http://www.panionio.gr). Η είσοδος είναι 10 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων της Παλιάς Μουσικής.

Παράλληλα ο Αθανάσιος Τρικούπης συμμετέχει στο συμπόσιο που συνδιοργανώνουν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα πραγματοποιήσει διάλεξη σχετική με το έργο του Liszt.

.