Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι τρεις θρακιώτες αθλητές που άφησαν τον Παναθηναϊκό για να μεταγραφούν στον Ολυμπιακό

Η μετακίνηση της βολεϊμπολίστριας Μανωλίνας Κωνσταντίνου από τους πράσινους στους κόκκινους έκανε το Sport24 να θυμηθεί όλες τις αντίστοιχες μεταγραφές σε όλα τα αθλήματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 


Όπως όλα δείχνουν η Μανωλίνα Κωνσταντίνου θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Αυτός, όμως δεν θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα αφήσει τα "πράσινα" για να φορέσει τα "κόκκινα".

Διαβάστε αναλυτικά σε όλα τα αθλήματα...



Βόλεϊ ανδρών (4)
Πριν από τον Γιώργο Πετρέα άλλοι τέσσερις αθλητές είχαν ακολουθήσει το δρομολόγιο προς Ρέντη. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2009-10 οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιώργος Στεφάνου και Χρύσανθος Κυριαζής αποφάσισαν να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα.
Την αμέσως επόμενη περίοδο ντύνεται στα ερυθρόλευκα και ο Ντίμα Φιλίποφ ένας παίκτης που αποτελούσε επένδυση για τον Παναθηναϊκό και που ο πρώην ισχυρός άνδρας του πράσινου ΤΑΑ, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, τον είχε σαν παιδί του.

Βόλεϊ γυναικών (3)
Το τμήμα του βόλεϊ των γυναικών ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει τη δική του αυτοκρατορία και ο Ολυμπιακός πάντοτε προσπαθούσε να κατακτήσει την κορυφή αλλά μάταια.
Το καλοκαίρι του 2007 απέκτησε τις Σιμάνκοβα και Μποροβίντσεκ θέλοντας να χτυπήσει το Τριφύλλι αλλά μάταια, ενώ η Αθηνά Δηλαβέρη πριν από λίγο καιρό συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα της με τα ερυθρόλευκα.

Στίβος (2)
Στο τμήμα του στίβου ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να αποκτήσει μονάχα μία αθλήτρια του Παναθηναϊκού και ίσως την καλύτερη.
Ο λόγος φυσικά για την Πηγή Δεβετζή. Η σπουδαία τριπλουνίστρια πήγε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2004, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού στους αγώνες της Αθήνας.
Μερικά χρόνια αργότερα στον Ολυμπιακό πήγε και ο Στέφανος Κώνστας, επί σειρά ετών Πρωταθλητής της δισκοβολίας.

Κολύμβηση (4)
Το τμήμα κολύμβησης του Τριφυλλιού για αρκετά χρόνια μπορεί να μην πρόσφερε τίτλους στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε πάντοτε αθλητές υψηλού επιπέδου.
Η πρώτη που πήγε στον Ολυμπιακό ήταν η Ζωή Δημοσχάκη το 2003, ενώ ακολούθησε η Μαριάνα Λυμπερτά το 2006. Η μεγάλη αθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικές διακρίσεις στην ανοικτή θάλασσα υπήρξε αθλήτρια του Παναθηναϊκού, ενώ η μεταγραφή της είχε γίνει ολόκληρο σήριαλ.
Μετά την Λυμπερτά ακολούθησαν δύο από τα βασικά στελέχη της ομάδας που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2007. Ο λόγος για τις Στέλλα Μπούμη και Ελβίρα Ευσταθίου.