Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η Σχολή Ευελπίδων του Κατάρ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Βρίσκεται στην Θράκη από την περασμένη εβδομάδα με σκοπό την εκπαίδευσή της σε αντικείμενα άμυνας πεζικού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στη Θράκη βρίσκεται από τις 5 Ιουλίου, η Σχολή Ευελπίδων του Κατάρ, με σκοπό την εκπαίδευση της σε αντικείμενα άμυνας πεζικού.


Οι 144 εκπαιδευόμενοι, χωρισμένοι σε 2 ομάδες, εκπαιδεύονται διαδοχικά σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε τακτικές σε κατοικημένο τόπο, από Έλληνες και Βρετανό αξιωματικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκπαίδευση των δοκίμων από το Κατάρ (Στρατιωτικό Κολλέγιο όπως ονομάζεται), επικεντρώνεται σε αντικείμενα όπως είναι οι μετακινήσεις από κτήριο σε κτήριο σε κατοικημένο τόπο, βασικές ικανότητες εισόδου μαχητή σε κτήριο και εκκαθαρίσεις δωματίων. Υπεύθυνοι για την εκπαίδευση είναι 6 συνολικά εκπαιδευτές από μονάδες της 21ης ΤΘΤ.

Την προσεχή Πέμπτη στην Κομοτηνή, οι εκπαιδευόμενοι πρόκειται θα πραγματοποιήσουν άσκηση την μορφή επίδειξης άσκηση, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Κατάρ.

Ας σημειωθεί ότι η ίδια Σχολή, πραγματοποίησε ασκήσεις σε αντικείμενα άμυνας και τεθωρακισμένων σε συνεργασία με μονάδες του στρατού στη Ξάνθη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος και στη γειτονική Κομοτηνή.
Στο σχετικό ρεπορτάζ το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επέτρεψε τις φωτογραφήσεις ή την παροχή επιπρόσθετων στοιχείων. 




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr