Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το “μπαλάκι” στους δημάρχους για το μέλλον της Αναπτυξιακής Ξάνθης!


Την απόφαση για διαδοχικές συναντήσεις με τους τέσσερις δημάρχους, μεγαλομετόχους της Αναπτυξιακής Ξάνθης, πήραν οι τρεις βουλευτές του Νομού
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την απόφαση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για διαδοχικές συναντήσεις με τους τέσσερεις δημάρχους, μεγαλομετόχους της Αναπτυξιακής Ξάνθης, πήραν οι τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γραφείο του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι δύο εκ των τριών βουλευτών του Νομού κύριοι Αλέξανδρος Κοντός και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (απουσιάζε ο κος Δημήτρης Σαλτούρος), παρουσιάστηκε επιστολή των δημάρχων του νομού με την οποία δωρίζονταν οι μετοχές τους στο ΕΒΕΞ, κίνηση ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτή από το ΕΒΕΞ, με τον πρόεδρο του κ. Στέλιο Μωραΐτη να επισημαίνει πως «εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην χαθούν τα χρήματα από εδώ, γιατί εάν γίνει αυτό θα πάνε τα λεφτά αλλού και εμείς θα βαράμε παλαμάκια».
Μετά το τέλος της σύσκεψης, η οποία διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες, ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε πως «έχει ανάγκη ο τόπος από επενδύσεις και εμείς δεν μπορούμε να κλωτσάμε επενδύσεις. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να απορροφηθούν αυτά τα προγράμματα και άλλα. Περίμενα να είναι εδώ απόψε οι δήμαρχοι, πήραμε την απόφαση εφόσον δεν ήρθαν σήμερα εδώ να πάμε να τους δούμε. Θα κάνουμε μια επαφή με τον κάθε δήμαρχο ώστε να μας πει ποιος θα είναι ο φορέας που θα απορροφήσει τα προγράμματα αυτά», ξεκαθαρίζοντας πως το ζητούμενο δεν είναι το εάν θα λειτουργήσει ή όχι η Αναπτυξιακή Ξάνθης αλλά το να απορροφηθούν από κάποιον φορέα τα εγκεκριμένα για τον Νομό της Ξάνθης ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στην απορρόφηση των προγραμμάτων, εμείς δεν ήρθαμε εδώ να επιβάλουμε τη λειτουργία ή μη της Αναπτυξιακής, αλλά να γίνουν οι απορροφήσεις αυτών που έχουμε και αυτών που θα διεκδικήσουμε να πάρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να συμπληρώσει πως «το τι έγινε το ξέρω πολύ καλά και το πώς φτάσαμε εδώ. Τώρα είναι ώρα να βρούμε λύσεις όχι να συζητάμε τέτοια πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. Ένας άνθρωπος έκανε τον πόλεμο εναντίον της Ξάνθης και επί δυόμιση χρόνια πήγε την Ξάνθη τόσο πίσω που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε».

Όπως σημείωσε ο κος Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, «είναι πολύ σημαντικό για τον νομό μας να μην χαθούν αυτοί οι πόροι. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην χαθούν αυτά τα λεφτά από τον νομό μας».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις των βουλευτών με τους δημάρχους της Ξάνθης, όπως τουλάχιστον δεσμεύτηκαν οι πρώτοι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων τόσο για τον μέλλον της Αναπτυξιακής και των επενδυτικών προγραμμάτων, όσο και για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη σχέση τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτικών εκπροσώπων του Νομού.