Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Επαφές Στουρνάρα με Στυλιανίδη για τις περικοπές

Η εξοικονόμηση πόρων ήταν και το θέμα της συνάντησης και του υπουργού Οικονομικών με αυτόν των Εσωτερικών


ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ;Η εξοικονόμηση πόρων ήταν και το θέμα της συνάντησης και του κ. Στουρνάρα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη. Από το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζεται το ενδεχόμενο εξοικονόμησης πόρων από τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις να μη δίνονται με τη μορφή χρημάτων αλλά με μεταφορά συντελεστών δόμησης σε άλλα οικόπεδα των δικαιούχων. Καθώς βέβαια σε μια τέτοια απόφαση εμπλέκονται άμεσα και οι δήμοι, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί -μεταξύ άλλων- στην αυριανή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με το δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε και το θέμα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ με τα 300 εκατ. ευρώ για τα οποία είχε δεσμευθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης και τα οποία εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012 για τους ΟΤΑ.

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προτίθεται να αυξήσει το παράβολο για την ανανέωση των αδειών παραμονής των νομίμων αλλοδαπών.