Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα ο νέος Τούρκος Πρόξενος

Από σήμερα Δευτέρα πιάνει επισήμως δουλειά ο Ιλχάν Σενέρ, που ήδη έχει αρχίσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις και αποφάσισε να μένει στην προξενική κατοικία και όχι στο προξενείο Κομοτηνής


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Από Δευτέρα 16/7 πιάνει δουλειά ο νέος Τούρκος Πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, στο Προξενείο της Κομοτηνής, ο οποίος θα μένει στην προξενική κατοικία και όχι στο ίδιο το Προξενείο, όπως και ο προκάτοχός του.


Ήδη ξεκίνησε τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές, όπως στο γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, στο γραφείο του Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη.

Όπως προδιαγράφηκε, από την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη, Κερίμ Ουράς, τον οποίο ο κ. Σενέρ συνόδευε, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Παιδείας. Ο ίδιος μια και υπηρετούσε ως διπλωματικός υπάλληλος στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης και αργότερα σύμβουλος πρεσβείας Α΄, στην Τούρκικη Πρεσβεία, γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τη Θράκη από κοντά! Γνωρίζει άπταιστα Ελληνικά, έχει κληρονομήσει την προτίμηση της ομάδας του ΠΑΟΚ! πέραν της Μπεσίκτας που υποστηρίζει στην Τουρκία. Είναι νεότατος στην ηλικία μια και έχει γεννηθεί το 1975 στην Κωνσταντινούπολη και έχει σπουδάσει Διεθνείς σχέσεις.

Φαίνεται τέλος, ότι σε σχέση με τον προηγούμενο Πρόξενο, που ήταν γενικά ανακατωσούρας, μια και μπέρδευε το ρόλο του με άλλους και έλεγε πολλά στις θρησκευτικές εορτές, ότι το στίγμα του θα είναι πιο ευρωπαϊκό και συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων της αρμοδιότητας του!