Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μετά από λήθαργο ημερών, ξύπνησε και ξαναχτύπησε ο Ξυνίδης με επίθεση στην κυβέρνηση

Με ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης αναφέρεται με κριτικό τόνο στην επικείμενη στάση του αρμόδιου υπουργού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ο τέως Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, αναφέρεται με κριτικό τόνο στην επικείμενη στάση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά από μεγάλο διάστημα αποχής.



Ειδικότερα κάνει λόγο για ανάγκη δημοσίου ελέγχου στις Τράπεζες μετά τη - νεά- ανακεφαλιοποίησή τους εστιάζοντας στις δεσμεύσεις του πολιτικού συστήματος για το εν λόγω ζήτημα. Αναλυτικά το σχόλιο στο -αλλαγμένο σε εμφάνιση με αντικατάσταση των πράσινων χρωμάτων με μπλε και μόλις ένα μικρό εικονίδιο του ΠΑΣΟΚ- προσωπικό του blog αναφέρει:

Για να μην ξεχνιόμαστε με όλη αυτή την θολή παραφιλολογία που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ και στους κυβερνητικούς παράγοντες. Πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι έχει σκοπό να κάνει με την επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Θα τηρήσει την πολιτική -και κυρίως ηθική- δέσμευση του πολιτικού συστήματος για έλεγχο του δημοσίου στις Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ή οι Τράπεζες θα παραμείνουν στους σημερινούς τραπεζίτες χωρίς καν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και αφού πάρουν εγγυήσεις και ρευστό;


Δεν ξέρω τι είναι πλέον χειρότερο. Να φέρουν οι τραπεζίτες τα χρήματα από το εξωτερικό και να αγοράσουν την μετά την πτώχευση Ελλάδα ή να μην πτωχεύσει η χώρα αλλά να θριαμβεύσουν και πάλι αυτοί που την καταδυνάστευσαν τόσα χρόνια παραμένοντας στα ακλόνητα κάστρα τους; Έλεγχος του Δημοσίου στις Τράπεζες που θα κάνουν χρήση των ωφελημάτων και επανιδιωτικοποίησή τους για να προκύψει κοινωνικό μέρισμα είναι η μόνη κατεύθυνση που ανταποκρίνεται σ'αυτά που δηλώνουν τα πολιτικά πρόσωπα: ότι σέβονται και αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. 




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/