Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Με το φως της πανσελήνου σε 7 αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Θα έχει και φέτος την ευκαιρία να απολαύσει το ολόγιομο φεγγάρι το θρακιώτικο κοινό σε 7 μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε 7 μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Στα μνημεία και τους χώρους θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολές ταινιών, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Ο φετινός εορτασμός έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου: «Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα, σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού. Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο...».

Στη Θράκη θα γίνουν εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Αβδήρων και της Ζώνης, καθώς και στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, ενώ ανοιχτό θα είναι το Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης.

Στην Ανατολική Μακεδονία ανοιχτοί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι των Φιλίππων στην Καβάλα, της Καλής Βρύσης στην Δράμα και η Αρχαία Αγορά της Θάσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεως Αρχαιοτήτων θα εργαστούν εθελοντικά τη βραδιά της πανσελήνου.

.