Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Περίεργα παιχνίδια με την υπογραφή Μαρασλή

Με φόντο τις εκλογές της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με κείμενο που φέρεται να υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης, ο οποίος όμως το απαρνείται και... διαψεύδει την υπογραφή του
ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ;



Περίεργα παιχνίδια παίχτηκαν το Σαββατοκύριακο με την υπογραφή του προέδρου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Στράτου Μαρασλή, με φόντο τις εκλογές της ΕΟΠΕ που έχουν προκηρυχθεί για το προσεχές Σάββατο 1/9 στον Βόλο.

Αρχικά, διακινήθηκε σε δεκάδες e-mails συλλόγων, παραγόντων, δημοσιογράφων και ιστοσελίδων μια ανακοίνωση που έφερε την υπογραφή του κ. Μαρασλή, του γ.γ. της Ένωσης Πέτρου Κωνσταντινίδη και την σφραγίδα της τοπικής Ένωσης, με την οποία φέρονταν η Ένωση να στηρίζει ευθέως στις εκλογές την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης Μαυρομάτη και να επιτίθεται στον έτερο υποψήφιο πρόεδρο Γ. Μελισσουργό (αν και με την παράταξή του κατεβαίνουν ως υποψήφια δύο άτομα από την Αλεξανδρούπολη, έδρα της ΕΣΠΕΘΡΑΜ). Μάλιστα, η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα από την «Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα» του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση – διάψευση που εστάλη στο «volleynews.gr» από τον κ. Μαρασλή, ο ίδιος o πρόεδρος της ΕΠΕΣΘΡΑΜ, που αποτελεί πρόσωπο ιδιαίτερα σεβαστό στον κόσμο του βόλεϊ της περιοχής μας, διαψεύδει το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δήλωσης στήριξης που φέρονταν να υπογράφει και υποστηρίζει ότι το κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δεν είχε την έγκρισή του και δεν τον εκφράζει καθόλου. Όπως επισημαίνει το «volleynews», πλέον είναι «πέρα από κάθε λογική η εφευρετικότητα ορισμένων παραγόντων με μοναδικό σκοπό να κρατηθούν στην εξουσία». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μόλις ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘΡΑΜ Στράτος Μαρασλής πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής για την οποία όπως αποδείχτηκε δεν είχε καμία γνώση, προέβη σε ανακοίνωση διάψευσης εκθέτοντας όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν πλαστές εντυπώσεις, οδηγώντας σε πλάνη ακόμα και παράγοντες με μεγάλη ιστορία και προσφορά στο άθλημα.

Αναλυτικά, η τελευταία επιστολή - ανακοίνωση του κ. Μαρασλή, όπως δημοσιεύθηκε στο «volleynews», η οποία εκθέτει τις μεθοδεύσεις όσων προσπάθησαν να εμπλέξουν το όνομά του στα προεκλογικά τους παιχνίδια: "Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Μαρασλής Ευστράτιος πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Αλεξ/πολη δηλώνω: Η ανακοίνωση την οποία υπογράφω αναφερόταν ΜΟΝΟ σχετικά με την διεξαγωγή της Γ.Σ. στον Βόλο και ουδεμία σχέση έχει με την επιστολή που χωρίς την έγκρισή μου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε τεράστιο αριθμό αγνώστων σε εμένα παραληπτών, σε γνωστές ιστοσελίδες. Δηλώνω ότι το περιεχόμενο της επιστολής και ειδικά στο σημείο που αναφέρεται στο τέλος στον συγκεκριμένο υποψήφιο Πρόεδρο δεν με εκφράζει καθόλου και το μοναδικό σημείο για το οποίο δεν έχω αντίρρηση είναι η διεξαγωγή της Γ.Σ. στο Βόλο. Μαρασλής Ευστράτιος, Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ Θρ - Αν. Μακεδ."

Και αναλυτικά το κείμενο που φέρονταν να υπογράφει (αλλά το διαψεύδει) ο κ. Μαρασλής, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «Greekvolley.com» (όπου αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία δημοσίευση της διάψευσης του προέδρου της ΕΠΕΣΘΡ): «Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Α΄ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό της Διοίκησης της ΕΟΠΕ και στηρίζουμε το έργο που παρουσίασε στη διάρκεια της τελευταίας διετίας.Είναι γεγονός ότι κατά την διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος υπήρξε ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στη Διοίκηση της ΕΟΠΕ και της Διοικήσεις των Ενώσεών μας, με αποκλειστικό στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που συσσώρευσαν στο ελληνικό βόλεϊ οι προηγούμενες διοικήσεις. Απολογιστικά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι στο μέτρο του δυνατού και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, επιλύθηκαν προβλήματα, έγιναν βήματα σε σωστή κατεύθυνση και σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν χρόνια ζητήματα.Στην περιφέρειά μας τα τελευταία 2 έτη πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διοργανώσεις:

1.Στην Ορεστιάδα το 2011 η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων που πήρε μέρος στην Ολυμπιάδα Νέων στην Άγκυρα της Τουρκίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αργεντινή όπου κατέκτησαν την 8η θέση.
2.Στην Ξάνθη το 2011 το European League Aνδρών και Γυναικών.
3.Στην Ορεστιάδα το 2012 το European League Γυναικών.
4.Στην Αλεξανδρούπολη η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.
5.Στο Σουφλί το 2012 η προετοιμασία της Εθνικής Κορασίδων και Νεανίδων ενόψει της συμμετοχής τους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
6. Στη Δράμα, στον Αμυγδαλεώνα, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα οι συγκεντρωτικές των κλιμακίων.

Θα στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την απόφαση της Διοίκησης της ΕΟΠΕ για την διενέργεια της ΓΣ και των εκλογών της Ομοσπονδίας στην περιφέρεια και ειδικά στη πόλη του Βόλου όπως και σε κάθε πόλη της περιφέρειας και στέλνουμε μήνυμα ότι είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε μια από τις επόμενες Γενικές Συνελέυσεις της Ομοσπονδίας. Είναι « ηλίου φαεινότερο» ότι η συγκεκριμένη επιλογή, βοηθάει όσον το δυνατόν περισσότερα σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στη ΓΣ και στην εκλογική διαδικασία, με το μικρότερο δυνατόν κόστος μετάβασης αλλά και διαμονής. Οι ελάχιστες διαφορετικές φωνές και απόψεις που διατυπώνονται αλλά και οι απειλές για δικαστικές ενέργειες εναντίον της αυτής της απόφασης, αποτελούν απόδειξη αφενός και μεν της ορθότητας της συγκεκριμένης απόφασης αφετέρου δε ότι η λεγόμενη «αντιπολίτευση» στην ΕΟΠΕ, όχι μόνο δεν λειτουργεί με γνώμονα των συμφέρον της πλειοψηφίας των σωματείων αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για το προσωπικό όφελος του «επικεφαλής» της.

Για το ΔΣ της Περιφέρεις Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Μαρασλής Ευστράτιος             Κωνσταντινίδης Πέτρος»