Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δηλώσεις Κασιδιάρη για την ποσόστωση υπέρ των μουσουλμανοπαίδων

Μετά από την ερώτηση του βουλευτή της, το κόμμα της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε και με ανακοίνωσή του την "ρατσιστική ευνοϊκή μεταχείριση σε βάρος των χριστιανών μαθητών"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ &
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Την αντίδραση της Χρυσής Αυγής έφερε η εισαγωγή πολλών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα στα ιδρύματα της χώρας με βαθμούς πολύ μιρκότερους από εκείνους των Ορθοδόξων μαθητών. Η Χρυσή Αυγή , όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της θα αντιδράσει καθώς θεωρεί την συγκεκριμένη διάταξη ως...ρατσιστικά απέναντι στους χριστιανούς μαθητές.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αναφέρει:

"Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά την 27η Αυγούστου 2012, το μέγιστο μέρος των Ελλήνων πολιτών, είμαστε αναγκασμένοι να ανεχτούμε για άλλη μια χρονιά το εξοργιστικό φαινόμενο της προκλητικά προνομιακής μεταχείρισης των μουσουλμάνων μαθητών ως προς την εισαγωγή τους στα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύματα [...]Το ανωτέρω φαινόμενο δεν θέτει απλώς ζήτημα απαράδεκτης, παράλογης και καθ’ όλα αδικαιολόγητης προνομιακής μεταχείρισης υπέρ των μουσουλμάνων μαθητών. Συνιστά προσβολή των δικαιωμάτων των υπολοίπων Ελλήνων μαθητών και ουσιαστικά παραβίαση της αρχής της ισότητας, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αποτελεί σαφέστατη υποτίμηση της προσπάθειας και της νοημοσύνης των Ελλήνων μαθητών και επιβάλλεται κατηγορηματικά η άμεση κατάργηση της ισχύος της εν λόγω ρύθμισης. Είναι απολύτως ανεπίτρεπτο οι Έλληνες πολίτες να υφίστανται τέτοιου είδους αδικίες εις βάρος τους που αντιβαίνουν ξεκάθαρα σε οποιαδήποτε σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων".