Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εγινε ακρόαση στην Βουλή για το μεταναστευτικό στην Θράκη

Πολλοί Θρακιώτες, ως εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, βρέθηκαν στην Επιτροπή Δημοσίας Τάξεως της Βουλής όπου παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας
    ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ;




Ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα της ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής για το μεταναστευτικό όπου συμμετείχαν οι φορείς της Θράκης.

Στην αρμόδια επιτροπή όπου κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2012 για τα Κέντρα Υποδοχής και Φύλαξης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε ακρόαση φορέων της Θράκης και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το ζήτημα του μεταναστευτικού.
Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης (που κατέθεσε σχετικό υπόμνημα), ο Συνήγορος του Πολίτη, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Έλληνική Ένωση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων . Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αρκετά μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκηση, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
A. Γιαννακίδης: Σοβαρότητα και αναμονή συνάντησης με Σαμαρά
Κατά την ομιλία του ο Περιφέρειαρχης Άρης Γιαννακίδης έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης. Όπως σημείωσε, το αίτημα αυτό της τοπικής κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο ενώ έκανε σαφές ότι η Θράκη αναμένει την επιβεβαίωση της κεντρικής εξουσίας για τη δέσμευση περί προσωρινού μέτρου για την περιοχή. Στη δευτερολογία του ο Άρης Γιαννακίδης αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιαιτερότητας της περιοχής και των προβλημάτων που προκλήθηκαν αλλά ιδιαίτερα στην ύπαρξη των Σχολών ως στοιχείου ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους κατοίκους της περιοχής.
Ερωτηθείς από το XanthiPress.gr για τα αποτελέσματα αυτής της ακρόασης, ανέφερε ότι δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο, υπήρξε όμως σοβαρότητα και απόλυτη προσοχή στις θέσεις που εξέφρασε η περιοχή, κρίνοντας απόλυτα θετική την παρουσία του στις εργασίες της. «Η θεσμική κοινωνία της Θράκης περιμένει τη συνάντηση με τον ίδιο των Πρωθυπουργό που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ