Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τι θα γίνει Απόστολε Φωτιάδη; Θα δώσεις καμιά εξήγηση για την εμπλοκή του ονόματός σου στη λίστα του ΣΔΟΕ;

Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα γράφονται. Αλλά δεν είναι μόνο το "Πρώτο Θέμα" που αναφέρει ονομαστικά τον εβρίτη πρώην υφυπουργό, αλλά και η "Καθημερινή" με τον έγκυρο Τάσο Τέλογλου, που "φωτογραφίζει" την περίπτωσή του
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ

Αντιγράφουμε από το εξαίρετο ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου, που δεν αναφέρει μεν ονόματα, αλλά ειδικά για τους τρεις της ΝΔ όλοι πλέον ξέρουμε ποιοι είναι (Μεϊμαράκης ο ένας, Λιάπης και Βουλγαράκης οι άλλοι δύο), αφού τους αποκάλυψε την ίδια μέρα η Real News.

Μας προκαλεί όμως εντύπωση η "φωτογραφία" πρώην στελέχους του  ΠΑΣΟΚ, που σε συνδυασμό με τις άλλες αποκαλύψεις από το "Θέμα", μας παραπέμπει ευθέως στον Απόστολο Φωτιάδη. Και αφήνει σκιές για το πρόσωπό του. Σκιές που παραμένουν, όσο περιέργως προτιμά την σιωπή από το να βγει και να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, όπως έκανε ο συνάδελφός του Άκης Γεροντόπουλος ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Τέλος, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση που το θέμα ΔΕΝ απασχολεί την πλειοψηφία των εβρίτων sites και blogs. Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί τίποτα από όλα αυτά, αλλά φίλοι και συνάδελφοι, η εμπλοκή τέτοιων ονομάτων στην έρευνα που αποτελεί πρώτο θέμα της επικαιρότητας (και παραίτησε χθες ουσιαστικά ακόμα και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων) ΔΕΝ είναι θέμα;


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ AΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η έρευνα του ΣΔΟΕ με βάση τις εντολές ελέγχου περιουσιακών στοιχείων που είχαν δοθεί στα τέλη Αυγούστου αφορά τουλάχιστον επτά πολιτικούς, εκτός του κ. Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για τρεις πολιτικούς (ή πρώην πολιτικούς) της Ν.Δ. και τέσσερις πρώην πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ. 

Από αυτούς ένας είναι εν ενεργεία βουλευτής, ο οποίος είχε, μάλιστα, διατελέσει και υπουργός σε διαφορετικά υπουργεία των κυβερνήσεων της Ν.Δ., αλλά σήμερα δεν διαχειρίζεται υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν μέρος των ερευνών, η αφορμή για την έρευνα δόθηκε από το ύψος των καταθέσεών του σε τράπεζες.

Μία άλλη, λιγότερο κραυγαλέα, περίπτωση αφορά υφυπουργό οικονομικού υπουργείου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που εκλεγόταν σε επαρχιακό νομό, οι λογαριασμοί του οποίου επίσης ελέγχονται σε σχέση με προηγούμενες φορολογικές του δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες.

Ενας άλλος πρώην αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ, που συνδέεται με μεγάλα προγράμματα κρατικών προμηθειών, ελέγχεται για μία τουλάχιστον προμήθεια του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, για την οποία ελέγχεται και ο κ. Τσοχατζόπουλος. Τη λίστα συμπληρώνουν δύο πρώην υπουργοί της Ν.Δ. που δεν βρίσκονται σήμερα στο πολιτικό προσκήνιο. Ο πρώτος έχει μπει στο μικροσκόπιο για δύο συμβάσεις του ΟΣΕ που συνήφθησαν επί θητείας του και ο άλλος σε σχέση με τη γενική περιουσιακή του κατάσταση και εκείνη της συζύγου του.

(...) Πολλές από τις απόπειρες «ακτινογραφίας» των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών έχουν ξεκινήσει από εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν μεγάλες προμήθειες, όπως τα γερμανικά υποβρύχια ή οι πύραυλοι ΤΟΡ Μ-1. Αντίστοιχες έρευνες γίνονται τώρα για την παραγγελία των αρμάτων μάχης LEO-2, την ενοικίαση των μηχανών Desiro, της Siemens, από τον ΟΣΕ, διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες φορέων του Δημοσίου, ιδιαίτερα την περίοδο 2005 - 2009, ή την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.



THRAKILIVE