Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις στη Θράκη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Ο εορτασμός της... 
«Πολυγλωσσούπολης» 
από το "Europe Direct" 
και την Κομισιόν σήμερα 
στην Αλεξανδρούπολη 
και αύριο στην Κομοτηνή

           ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το παράρτημα της Γ.Δ. Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις με τίτλο «Πολυγλωσσούπολη», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Η εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου, την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και να εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των διαφόρων γλωσσών που ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.

Οι εκδηλώσεις στα σχολειά θα έχουν διάρκεια 1 σχολικής ώρας και απευθύνονται σε 4 ομάδες των 50 περίπου μαθητών και θα περιλαμβάνουν:

•             Σύντομη παρουσίαση του σκοπού και των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής, Σπύρος Νάκος Υπεύθυνος Πληροφόρησης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής,
•             Ευστράτιος Μεϊντανόπουλος, από το παράρτημα της Γ. Δ. Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Παρουσίαση με τίτλο «Το επάγγελμα του μεταφραστή και η συμβολή της εκμάθησης ξένων γλωσσών στην κινητικότητα των νέων στην ΕΕ».
•             on line παιχνίδι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στην πολυγλωσσία (γλωσσικό κουίζ),
•             επιδαπέδιo παιχνίδι («ΕΥΡΩΛΕΞΟ»).